Duncan Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Witam mam problem z moim A4 B6 1.9 130km ,po wymianie czujnika temperatury płynu chłodzacego zaczoł mi kopcic przy temp.50-70C,zwłaszcza to widac jak ruszam ze skrzyzowania wtedy jak z Jelcza!co to moze być?Dodam że jak go rano zimnego odpale to nie kopci nic nawet jak dodam gazu!pali na strzał no i jak osiagnie temp.90C to tez juz nic nie kopci!tylko w przedziale 50-70C,miałem dzwiganą dawkę rozruchowa na ciepłym silniku czy to moze byc przyczyna??Pozdrawiam
piotrsob1 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Według mojej wiedzy dawka rozruchowa nie ma nic wspólnego z późniejszą pracą silnika ( inne mapy ). Natomiast czujnik temperatury może powodować dymienie, jeżeli jego charakterystyka nie jest prawidłowa ( mocno zaniża temperaturę w zakresie 50-70 st. C). Patanko, gdzie kupowałeś czujnik i jakiej firmy. Z własnego doświadczenia to najlepiej kupować go w ASO, dobierając go po VIN-ie
Duncan Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Czujnik kupiłem w salonie Vw/Audi w Rybniku za sto pare zł,kolor zielony a orginalny był czarny ,ale koles dobierał go pi vinie.
Homiczek Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 pozostaje na zimnym podpiąć vaga i obserwować temperature z ecu. i porównywać ją z zegarami - ale na zegarach pokazuje z 5-7 więcej - aż do 90
Rekomendowane odpowiedzi