Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jimijoe, najpierw zapraszamy do newbie...
Dzięki, w sumie nie mam jeszcze wozu a i nie chce mi się spamować ;)

To, że pali więcej to chyba fakt niezaprzeczalny, ale najbardziej boję się serwisowania tego zawieszenia/napędu. Nie jest to typowe rozwiązanie a niechciałbym w przyszłości żeby wyskoczyła jakaś awaria na którą bym miał wydać powiedzmy tysiące. Czy wy mieliście jakieś przygody dotyczące tego Q?

Opublikowano
Nie jest to typowe rozwiązanie

jest to typowe rozwiazanie i bardzo popularne :D

tam sie nie ma co zepsuc :D

Opublikowano

Spalanie nie jest wiele wieksze, awaryjnosc rowniez jest niewielka a jazda w zimie to rzeczywiscie bajka :) Ja tez preferuje tylko quattro :) Mimo ze czesci w porownaniu do przedniego napedu sa kilka razy drozsze :( Ja wymienialem lozyska na tyle i roznica byla 2 czasem 3 krotnie wieksza... Ale...

Opublikowano
To, że pali więcej to chyba fakt niezaprzeczalny, ale najbardziej boję się serwisowania tego zawieszenia/napędu. Nie jest to typowe rozwiązanie a niechciałbym w przyszłości żeby wyskoczyła jakaś awaria na którą bym miał wydać powiedzmy tysiące. Czy wy mieliście jakieś przygody dotyczące tego Q?

Nie masz czego się obawiać.Torsen to super wynalazek i nie ma z nim problemów.Przez ponad 8 lat jeździłem A4 1.8T quattro i przez ten okres nie miałem najmniejszych problemów.W zimie to jest tak , że jak masz quattro , to jedziesz , a jak ośke to pupa i niech mi nikt nie mówi , że jest inaczej , bo kupiłem teraz ośke to coś wiem :P 2 lata temu w zimie zdażyło mi się nawet jechać po zasypanym śniegiem pasie zieleni , bo ulica była zakorkowana przez ślizgające się auta :) W lecie też się super jeździ mając quattro.Tylko od razu uprzedzam , że jak się kupi Audi z napędem quattro , to trzeba będzie się nauczyć jeździć z takim napędem :wink: Jednym słowem : Jak kupować Audi to tylko i wyłącznie z quattro !!!!!Mnie też coraz bardzej kusi , żeby założyć sobie torsena :oops: