Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żarówka stopu w A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:) Zauważyłem, że w moim audi nie świeci prawy stop. Po wyjęciu lampy okazało się że żarówka jest jednowłuknowa i nie spalona. Gniazdo na żarówkę w lampie ma jeden języczek ale całkiem pod bokiem tak jak by na żarówkę dwuwłuknową... I teraz pytanie jaka ma tam być żarówka, bo już zgłupiałem. Ipo co ktoś wsadzał jednowłuknową jak nie dotyka do języczka w gnieździe, przez co nie świeci.

Opublikowano

Dwuwłóknowa ma być. Nie można było sprawdzić po drugiej stronie? :wink:

Opublikowano

W B5 w stopie żarówka dwuwłóknowa? Od kiedy? Jednowłóknowa ma być. A blaszkę przesuń tak, żeby była na środku.

Opublikowano
  • Autor

W B5 w stopie żarówka dwuwłóknowa? Od kiedy? Jednowłóknowa ma być. A blaszkę przesuń tak, żeby była na środku.

Po drugiej stronie jest to samo, czyli blaszka z boku i żarówka jednowłuknowa i jakoś dziwnym trafem świeci, ale tak chyba być nie powinno bo grozi to zwarciem... A co do przesówania blaszek to jest tylko opcja przesunięcia pod drugą strone gniazda a na środek nie da rady bo nie ma żadnego uchwytu, chyba że się mylę:)

Opublikowano

Ja o avancie, ty o sedanie i tu jest różnica zapewne. :)

Opublikowano

A to zwracam honor :hi: nie wiedziałem, że w avancie jest dwuwłóknowa żarówka stopu :dontknow:

Opublikowano

W B5 napewno żarówka STOPU jest dwuwłóknowa. Przecież świeci razem z pozycją. Jednowłóknowa w kierunku, wstecznym i przeciwmgłowym. A stop i pozycja razem i ma być w podstawie dwie blaszki. Przynajmniej tak jest w lampie po lifcie z dużym białym paskiem wstecznego i po małym lifcie z małym wstecznym nad kierunkiem (tak właśnie mam u siebie).

Edytowane przez SnOOpie

Opublikowano

W przedlifcie- a takiego ma autor (no chyba że zmieniał lampy) jest jednowłóknowa żarówka od stopu. Wszystkie żarówki w tylnych lampach w przedlifcie są jednowłóknowe.

Opublikowano
  • Autor

Tylko pytanie dlaczego mam blaszkę w gnieździe po jednej stronie i żarówka nie chce świecić, albo robi zwarcie i wywala bezpiecznik. Opcji przełożenia blaszki na środek brak. Jest tylko możliwość dołożenia blaszki tak żeby były po obu stronach jak w żarówkach dwuwłuknowych. Co myślicie o tym żeby wsadzić żarówkę dwuwłuknową tak żeby świeciło tylko jedno włukno? Lampy mam z małymi światłami cofania jeśli to coś pomoże.

Opublikowano

Kolego obejrzyj gniazdo, jeżeli te dwa bolce które wystaja z zarowki w gniezdzie są jedna wyżej druga nizej, lub nie na przeciwko siebie czyli w V to ma być 2 wloknowa.

Chociaż w V to tylko mercedes i opel bo to żarówka 21/4 W a reszta firm stosuje 21/5 W

81f455b66122e4d5bf1836705a6c7ba2.jpg

79de74bf0b895a7db26f617c8a9ea243.jpg

1b31ef6f30a04ce775a531b41e4b8b6d.jpg

Opublikowano
  • Autor

Założyłem żarówkę dwuwłuknową i jest ok, po naciśnięciu stopu świeci tylko jedno włukno:) Nie wiem co tam jest nakombinowane, ale jednowłuknowa nie pasuje.

Opublikowano

Ma świecić te nizsze, grubsze.

Opublikowano
  • Autor

Ma świecić te nizsze, grubsze.

To akurat wiem i tak też zrobiłem:)

Dzięki za pomoc:)

Opublikowano

A przy okazji dobra rada, zerknij czasem do słownika bo się niedobrze robi. Kolejne posty i za każdym razem włókno napisane przez u.