karools Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Witam. Mam problem z wentylatorem klimatyzacji, otóż niezależnie od temperatury silnika, wentylator włącza się zaraz po uruchomieniu silnika mimo wyłączonej klimatyzacji. Jest to dość uciążliwe bo dzieje się to nawet rano gdy silnik jest zimny. Co może być tego przyczyną ? Z góry dzięki za pomoc
MasterCX Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Uważam że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej G62 trzeba wymienić ale niech się ktoś wypowie jeszcze.
artek_bartek Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jak by byl problem z czujnikiem g62 to powinna sie palic kontrolka silnika. Podepnij komputer i zobacz czy nie wywala jak kolega pisal wyzej czyjnika temperatury.
wesz82 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Czy oby na pewno jest to wiatrak klimy???? Chodzą Ci oba wiatraki na wył klimie??? A jak auto odpala???
karools Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Niema żadnych błędów, na którym kanale można sprawdzić czujnik temperatury ? Tak chodzą dwa wiatraki ten z wiskozą i właśnie ten elektryczny Z odpalaniem też niema żadnego problemu Sprawdziłem obydwa czujniki i pokazują odpowiednie wartości Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez karools
wesz82 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 A jak zachowuje się auto jak włączysz klimę?? Sprężarka chodzi Ci cały czas??
karools Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2014 A jak zachowuje się auto jak włączysz klimę?? Sprężarka chodzi Ci cały czas?? Sprężarka się wyłącza, a wentylator wciąż pracuje. A czy możliwe że jest uszkodzony czujnik ciśnienia klimy ''presostat'' i to przez niego wentylator pracuje ?
karol18183 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 z tego co ja wiem gosc od klimy mi mowił ze wentylator w audi powinien cały czas pracowac pozniej jedynie moze sie wylaczyc ale zawsze na poczatku ma działac a po 2 ciesz sie ze jest jak jest bo jak by było na odwrót to rozwaliło by ci chołdnice gdyz jak płyn freon sie nagrzeje to cisnienie wzrasta w wentylator słuzy do tego ze ochłodzic ten freon zeby nie rozwaliło układu
wesz82 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 z tego co ja wiem gosc od klimy mi mowił ze wentylator w audi powinien cały czas pracowac pozniej jedynie moze sie wylaczyc ale zawsze na poczatku ma działac a po 2 ciesz sie ze jest jak jest bo jak by było na odwrót to rozwaliło by ci chołdnice gdyz jak płyn freon sie nagrzeje to cisnienie wzrasta w wentylator słuzy do tego ze ochłodzic ten freon zeby nie rozwaliło układuKolega chyba nie wie o czym pisze...Caly czas chodzi went od chlodnicy bo jest na wisku a went klimy dziala jak wl klime albo jak temp wzrosnie do wysokiej... Ja jezdzilem pol roku z nie dzialajacym went klimy i nawet bylem w chorwacji gdzie temp w ciagu dnia to 34 i nie wybuchlem.jedynym mankamentem bylo to ze auto grzalo sie w korku. Do autora oddaj auto do elektro niech przejrzy i bedzie wiadomo.
karools Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Okazało się że był urwany kabel od tego właśnie czujnika, po połączeniu wszystko wróciło do normy. Dzięki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi