Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak i czym pomalować grill w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, pytanie jak w temacie, czyli czym pomalować i jak grilla ( chodzi mi o tą srebrną obwódkę ) żeby później farba z niego nie odchodziła.. i żeby to jakoś przyzwoicie wyglądało?:)

Opublikowano

u lakiernika lub domowym sposobem zmatowić papierem ściernym (zaczynac od grubszego konczac na drobnym). potem podklad i farba. tylko z duzej odleglosci aby nie bylo zaciekow i delikatnie, bo jak bedzie spora warstawa farby naraz to potem byle kamien i beda spore odpryski

Opublikowano

Najlepiej oddaj do dobrego lakiernika. On Ci to zrobi tak jak ma być. A co do sposobu domowego, to będzie Ci farba schodzić po jakimś czasie.

Opublikowano

Domowy sposob zwykla farba w puszcze nie wypali beda sie robic odpryski bo nie jest ona utwardzona proponuje u lakiernika wlasnie sie zastanawiam czy sobie tez takiego motywu nie zrobic u siebie ale nie wiem jaki bedzie efekt

Opublikowano

Domowy sposob zwykla farba w puszcze nie wypali beda sie robic odpryski bo nie jest ona utwardzona proponuje u lakiernika wlasnie sie zastanawiam czy sobie tez takiego motywu nie zrobic u siebie ale nie wiem jaki bedzie efekt

Kupić farbę np. czarny mat w puszcze lub na "litry" do tego utwardzacz.. puche rozpruć i zawartość z utwardzaczem władować do pistoletu i ognia :naughty:

Chyba, że znajdziesz mat razem z utwardzaczem w jedym sprayu..z taką zawleczką jak granat.. :good:

Oczywiście jak juz koledzy pisali..zmatowić papierem ściernym od wikszego do mniejszego :)

Patenty przerabiane :naughty:

Opublikowano

a ja mam pytani,czy ktos malowal grilla w kolorze nadwozia,albo widzial i jaki jest efekt,albo moze ktos ma linka do stronki ,gdzie wirtualnie mozna to zrobic-chcialbym zobaczyc efekt :wink4:[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2008, 21:02_________________________________________________dla scislosci ,chodzi o czarny plastik

Opublikowano

a ja mam pytani,czy ktos malowal grilla w kolorze nadwozia,albo widzial i jaki jest efekt,albo moze ktos ma linka do stronki ,gdzie wirtualnie mozna to zrobic-chcialbym zobaczyc efekt :wink4:

Mówimy o malowaniu całego grilla - kratki i ramki w kolorze ?

Jak dla mnie to kiepski pomysł .. :mysli::decayed:

Opublikowano

tylko kratka i dolne kratki,ja mam zderzaki w kolorze nadwozia i stad ten pomysl,a zanim pomysl sie rozwinie,chcialbym zobaczyc to ,moze pomysle tak,jak ty :wink4:[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2008, 21:13_________________________________________________zaraz dorzuce zdjecie z przodu auta i zobaczymy opinie innych :naughty:

Opublikowano

domjenick

Widze , że nie masz chromków wokół szyb .. :decayed: Na Twoim miejscu pomalowałbym tylko ramkę chromową grilla na czarno :naughty::good:

Opublikowano

no wlasnie mam tylko chrom z przodu :confused4:

Opublikowano
  • Autor

ja mam auto czarne i myślałem co prawda żeby pomalować taką farbą jak do auta, czyli chyba metalic a jak napisałeś że mat to ja już nie wiem:D jak myślicie jak będzie lepiej?? sama ramka oczywiście...

Opublikowano

Tutaj masz ramkę grilla (ale w B5) pomalowaną pod kolor nadwozia.

cc09800b8bc8ca37m.jpg

Efekt nawet ciekawy :tongue4:

Opublikowano

trochemi to przypomina c4,ale znowu w kolorze czarnym ramka-to jak tt :naughty:

Opublikowano

trochemi to przypomina c4,ale znowu w kolorze czarnym ramka-to jak tt :naughty:

W Twoim przypadku pod kolor bedzie brzydko ..na czarno to by miało to jakiś sens ..bo nie masz chromków :tongue4:

Opublikowano

Ja mam pomalowaną ramkę u siebie na czarno. Chromowany mam tylko znaczek OOOO. Tylko że ja mam ciemny kolor samochodu i fajnie to wygląda :kox: U siebie możesz też tak spróbować ale może już takiego efektu nie być.

Opublikowano

U siebie możesz też tak spróbować ale może już takiego efektu nie być.

Na srebrnym efekt może być lepszy :kox: :gwizdanie:

Opublikowano

Może i masz rację, chociaż wg. mnie lepiej to wygląda na ciemnym :tongue4: Ale są różne gusta. Jak się kolega zdecyduje to niech pokaże efekty :>

Opublikowano

na srebrze tez to nieźle wygląda, tylko wtedy np. czarne fele do zestawu i jest kox

Opublikowano

No właśnie, ten czarny grill (pomijając chromowane OOOO) powinien być z czymś zgrany. Najlepiej tak jak Iverson pisze z felgami, ewentualnie z lampami. Wtedy to fajnie wygląda bo pasuje do siebie :good:

Opublikowano
  • Autor

czarny grill moze być skomponowany np czarnym samochodem:D:D:D ja mam u siebie wszystko czarne procz felg i tylnego znaczka:D wiec chyba na czarno bedzie gites:D