Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wywala bezpiecznik :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey. Otoż mam duży problem z moim autem. Gdy jadę stałą prędkościa powyżej 70 km/h lub gdy przyśpieszam dłuższy czas np na autostradzie wywala mi bezpiecznik 28 15A pompy paliwowej. Nie znaleziono też żadnych błędów podczas podłączenia na warsztacie i tak jestem w kropce bo pompa paliwowa zostala zmieniona, filter paliwowy, przekaźnik pompy paliwowej tez. Kable od przekaźnika pompy do bezpiecznika teraz tez wymienione i nadal problem :/ musze dodać. że pewnie nie było by problemu gdybym była teraz w Polsce, ale aktualnie jestem za granicą i tu na warsztacie patrzą na ciebie jakbyś z księżyca spadł :/ jak komputer nie umie nic znaleźć to oni nie wiedzą, i że to niemożliwe itp :/ Więc pomyślałam że może tu ktoś miałby jakiś pomysł lub miał coś podobnego. Byłabym bardzo wdzięczna bo do Polski tym autem nie dojade :( Czekam na pomoc...

Opublikowano

Ponoc na tym bezpieczniku siedzi pompa i grzałka sondy lambda.Może odłacz na próbe lambde

Opublikowano

Gdyby to była grzałka sondy to wykazało by błąd. No chyba że tacy fachowcy. Można spróbować.

Opublikowano

No wlasnie tacy fachowcy ze lepiej sprawdzic. A tak to jeszcze istnieje nadzieja na rozwiazanie problemu. Zaraz jutro sie sprawdzi i odezwe sie jaki rezultat :) Dziekuje Wam :)

Opublikowano

W moim Audi akurat przyczyną wywalania bezpiecznika pompy paliwa był uszkodzony zawór węgla aktywnego tzw. odpowietrznik baku. Znajduję się on pod maską w okolicach filtra powietrza, sprawdź czy działa - powinien dosyć mocno cykać.