Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ramka/blenda tablicy do grila s-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś się orientuje jaki jest numer części ramki tablicy rejestracyjnej do grila s-line i numer podkładki/adaptera do tablicy rejestracyjnej

5b0877979d2b0104gen.jpg

kolor czarny

Opublikowano

Jeżeli do s-line ramka i normalnego zderzaka jest taka sama, mogę Ci podać, bo również mam w kolorze czarnym :)

Edytowane przez Audi sline

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ale nie jest taka sama . Pozdrawiam

Tu nie chodzi o kolor tylko o sam numer ramki do ostatnich trzech liter bo one są odpowiedzialne za kolor .

Opublikowano

Tu nie chodzi o kolor tylko o sam numer ramki do ostatnich trzech liter bo one są odpowiedzialne za kolor .

Ramki są takie same czy zwykły grill czy s-line

http://www.a4-freunde.com/showwiki.php?title=S+line+Front+Umbau+B7+-+Teilenummern

Opublikowano
  • Autor

Nie są takie same mają inne mocowanie u góry w zwykłym grilu są na śruby a w s-line na wcisk tylko na dole są tak samo przykręcane .

Opublikowano

Ramki są takie same czy zwykły grill czy s-line

http://www.a4-freunde.com/showwiki.php?title=S+line+Front+Umbau+B7+-+Teilenummern

Dokładnie jak kolega marcinch001 mówi - sline ma inne mocowania ramki.

Ja szukałem ramkę pod sline i miała ona numer 8E0807285, natomiast końcówki numeru masz AS/AQ/Q/BA i to już opcje m.in. pod pdc itp. + oczywiście kolor m.in. 1RR/1QP itp.

EDIT

Znalezione - adapter pod sline ma numer 8E0807083A

Edytowane przez afroo.

Opublikowano
  • Autor

a czy ta ramka o nr 8E0807285AT dedykowana s4 bedzie pasowała do grila s-line ?

Afroo dzięki za nr adaptera zbieram graty na nowy czarny gril tylko nie wiem czy s-line czy S4

f69a2ebc6dacdfc4gen.jpg

7fe44d2f867d1853gen.jpg

Do grila S4 na pewno pasują te numery

Czarna ramka rejestracji bez pdc 8E0807285AT
Podkładka/adapter pod rejestrację: 8E0807083A

tylko nie wiem czy do s-line tez będą pasowały

W aso audi S4 1150 zł a s-line 1000 zł

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Grille sline/S4/RS4 są tych samych wymiarów, różnice są tylko w budowie kratek/plastrów. Natomiast jeśli chodzi o mocowania blendy i adaptera to już mi ciężko coś powiedzieć, ja do siebie dopasowałem numery w ASO, a też zajęło to chwilę zanim gość się ogarnął z oznaczeniami. Porównując zdjęcia to mocowania sline/S4 powinny być identyczne więc i numery podejdą.

Ja nie kupowałem blendy bo za kawałek plastiku w ASO 250zł, przerobiłem swoją szwajcarską blendę, a adaptera nie dawałem, tylko taśmę dwustronną pod rejestrację i trzyma się ponad rok.

Będę zmieniał grill docelowo na RS4 i nawet w ASO nie pytałem bo szkoda sobie ciśnienie podnosić. ; ) Na alle jest sporo tylko trzeba uważać na zamienniki i najlepiej znaleźć coś blisko i obejrzeć, czy nie jest gdzieś uszkodzony. Przykładowo grill RS4 można dostać za 700-900zł, natomiast ASO +/- 3000zł więc.. ; )

Edytowane przez afroo.

Opublikowano
  • Autor

W aso 1150 zł gril S4 moze dużo ale na allegro czarny ciężko znaleść .

Ramka tablicy i adapter są takie same jak do grila S4

Opublikowano

Jak chcesz jeszcze numer tej ramki napisz do kolegi sha_kal , taka ma bo zakladal grill z sline. Numer tez napewnk bedzie miec. :)

Opublikowano
  • Autor

Juz wiem jaki jest numer ramki ale będę zakładał gril od S4

Opublikowano

To podaj , napewno komuś się w przyszłosci przyda :)

Opublikowano
  • Autor

Podałem juz w 7 poście ale przypomnę

Ramka rejestracji bez pdc 8E0807285AT + trzy ostatnie znaki oznaczają kolor czarny połysk Z9Y czarny mat 3FZ
Podkładka/adapter pod rejestrację: 8E0807083A

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Podepnę się pod temat. Proszę o podanie numeru blendy zasłaniającej tablice rej. do A4 B7 S-Line. Szukam tego w internecie i nie mogę znaleźć numeru części.

Chodzi mi o tą blendę:

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/45/75/96/13/4575961341

Edytowane przez PMRudy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jaki numer ma sam grill s line ? lub jego część tj: ramka chromowa otaczajaca go ?

Opublikowano
  • Autor

a jaki numer ma sam grill s line ? lub jego część tj: ramka chromowa otaczajaca go ?

Hej samej ramki nie dostaniesz to jest komplet razem z grillem , poniżej masz link z numerami grillów występujących w audi b7

www.a4club.pl/index.php?topic=14401.0

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje trochę

Czy dobrze rozumuje że adapter 8E0807083A montuje np do grila s-lina jeśli mam blendę od zwykłego zderzaka i wszystko bangla ?