Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Urwany rozrząd w silniku ACK. Potrzebna pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie : Urwał mi się rozrząd w silniku przy dość wysokiej prędkości obrotowej czyli napewno silnik do remontu ale potrzebuje fachowej porady kolegów z forum jak skierować swoje kroki aby Audi ożyła i cieszyła z jazdy.

Pierwsze pytanie jakie mam do was to czy głowice od innych benzynowych silników V6 ( 2.4, 2.6, 2.8) o innym oznaczeniu będą pasowały do mojego ACK ? Czy lepiej zdjąć te głowice co mam w silniku i je zregenerować ?

Z góry dziękuję za wszystkie porady. Pozdrawiam.

Opublikowano

najpierw wszystko rozbierz i daj do fachowca wtedy ci powiedza co i jak. napewno zawory sie spotkały z tłokami. wszystko ci powiedza czy jest sens i jakie koszta i wtedy bedziesz wiedział co dalej robic.

Opublikowano

napewno koszta będą nie małe tyle Ci tylko powiem, wbijaj do kolegi dawid_sc, niby ma silnika taki jak ja ale jemu też urwał się rozrząd. To Ci powie co i jak. Powodzenia

Opublikowano

Jeśli dobrze rozwaliło choć by same zawory gdzie jest ich 30, 18 ssących i 12 wydechowych to już koszt zakupu przekracza 1000 zł,a więc szukaj silnika. Mówię jak by trzeba było robić wszystkie a gdzie jeszcze reszta :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowe a gdzie znajduje sie nr silnika takowych 2.8? (Same cyfra, mieszany nr?)

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie : Urwał mi się rozrząd w silniku przy dość wysokiej prędkości obrotowej czyli napewno silnik do remontu ale potrzebuje fachowej porady kolegów z forum jak skierować swoje kroki aby Audi ożyła i cieszyła z jazdy.

Pierwsze pytanie jakie mam do was to czy głowice od innych benzynowych silników V6 ( 2.4, 2.6, 2.8) o innym oznaczeniu będą pasowały do mojego ACK ? Czy lepiej zdjąć te głowice co mam w silniku i je zregenerować ?

Z góry dziękuję za wszystkie porady. Pozdrawiam.

Od 2.4 i 2.8 pasują 2.6 nie.