Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupno telewizora LED 47-50cali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Jak w temacie.Mój stary Samsung 37cali LCD już pomału nadaje się do wymiany.No i szukam czegoś w dobrych pieniądzach.Nie chcę wydawać kupę kasy na sprzęt z mnóstwem funkcji z których nie będę korzystał.Najważniejsze to ładny obraz i dźwięk,oszczędny(tv u mnie chodzi od samego rana do wieczora) i wbudowane WI-Fi(ewentualnie z możliwością późniejszego podłączenia).No i ponad 42 cale najlepiej.

A tu co wpadło mi w oko:

Samsung UE46F6800

Panasonic TX-48AS640E

LG 49LB550V

Samsung UE48H6500A

Samsung zawsze miał obraz elegancki,ale LG ma dobre oferty.Znowu teraz wszystkie telewizory mają 3D(co dla mnie akurat jest bzdurą całkowicie niepotrzebną w tv).Jak jakieś propozycje to piszcie.Ceny do 3k,więcej to mi szkoda...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam Philips 47PFL6007K/12 i jestem bardzo zadowolony
obraz bardzo żywy i naturalny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Trochę czasu minęło od ostatniego posta :) Wstrzymałem się trochę z tv(były inne wydatki).Ale półtora tygodnia temu kupiłem LG 47LB650V.Był za fajne pieniądze na OleOle :) Na razie zadowolony jestem.Fajny obraz(zbyt dużo ustawień i tu mam mieszane uczucia na plus i minus...),brak dużych różnic gdy zmienia się ustawienia obrazu(kino,standard itd).Trzeba trochę posiedzieć,pobawić się i wtedy jest super.Dzwięk taki sobie...Trochę za wolny procek(lubi czasem dłużej pomyśleć) i błędy sporadyczne w LG Store.No i za tą kasę kamera i pilot Magic powinny być w zestawie,albo jedna z tych rzeczy.Pilota już kupiłem,teraz tylko kamera ;p

Opublikowano

Philips chyba przoduję od jakiegoś czasu w temacie LCD/LED.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie czytałem co innego :D Najlepszy obraz to gdzie bym nie sprawdzał i oglądał miały Panasoniki,ale menu,smart tv i cała reszta porażka ;/ Sporo sprzętu miałem Samsunga,ostatni tv też,ale po tym co ojciec przechodzi z ta firmą to podziekuję.Kupił Curveda i na tv po paru dniach pojawiły się białe smugi(za późno żeby można było oddać bez problemu).3 u góry i 3 na dole.Całkiem spore,widać strasznie gdy ogląda się panoramiczne filmy,lub sa ciemne sceny.Staruszek dzwoni i stwierdzili że przyjedzie SERWISANT i na miejscu stwierdzi czy nadaje się do wymiany czy naprawy.Przyjechał,ale nie serwisant tylko gość od transportu :facepalm: .Spisał wady,zabrał tv.Na drugi dzień dzwonią i że telewizor do odebrania.Ojciec pyta czy naprawiony.Odpowiedź że nie bo z tv wszystko dobrze.Po wielu wojnach i telefonach przywiózł go sam serwisant i stwierdził że Samsung dopuszcza coś takiego :doh: i nie podlega to gwarancji.Stary go zj***ł,zapytał czy chciałby taki telwizor i zapytał gdzie w specyfikacji albo instrukcji jest taka informacja że mogą być białe smugi.Nastąpiła cisza i stary kazał mu wyper...ć.Teraz sprawa poszła do rzecznika spraw konsumenta i niezależnego rzeczoznawcy.Oczywiście telefony do Samsunga do Warszawy,maile nie przyniosły rezultatu...

Opublikowano

Z samsungami to i ja cyrki przechodziłem ale z monitorami z którymi też walili w ciula. Ogólnie to towar szajs raczej na 2-3 lata i do kosza. Nie raz jest tak jak u Ciebie ze nawet miesiąca nie posłuży jak powinien. Philipsy są dobre. A to co widzisz w sklepach nie do końca jest tak jak się wydaje. Większość producentów partoli kalibracje ekranu. Każdy zakupiony telewizor powinno zawozić się do speca i kalibrować go pod aparaturą. Koszt pewnie 200-300zł. Nie raz można się zdziwić ile dało się wykrzesać z danego modelu po poprawkach. Ogólnie fabryczne jedni robią to lepiej drudzy gorzej. trza być na bieżąco. Druga sprawa to fakt , że i tak plazmy zjadają ledy itp na śniadanie. Żeby led dawał taki obraz jak plazma np panasonica za 3.5 tyś to musiałby kosztować z 6 tyś albo lepiej. Ograniczenia technologii widać na każdym kroku. Teraz już jest lepiej ale jeszcze 2-3 lata temu różnica była kolosalna.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

ja miesiąc temu kupiłem http://www.saturn.pl/szczecin/telewizor-samsung-ue50hu6900,id-948648

mało opini było na temat tego najtańśzego ultra HD:) ale zaryzykowałem i poza brakiem 3d jestem naprawdę zadowlony i polecam każdemu:) W moim odczuciu obraż przy full HD jest dużo lepszy na tym tv niż np u rodziców na zwyklym tv HD.

Opublikowano

Ja swój telewizor szukałem kilka miesięcy, wizytowałem w kilku marketach sklepach, zbierałem opinie od przedstawicieli najbardziej znanych marek i czytałem w necie.

Mi osobiście zalezało na bardzo dobrym obrazie, nie interesował mnie aż tak bardzo smart. Na pytanie: która marka ma najlepszy obraz, wszyscy nawet przedstawiciele samsung czy LG zgodnie mówili o sony (smart ma słaby) !

ja wybrałem Sony KDL-47W805A, jestem mega zadowolony! Polecam

Opublikowano

Z tego co wiem sony to szmelc i jest składany tylko i wyłącznie na podzespołach innych marek. Nawet matryce są z sharpa czy lg. Nawet elektroniki swojej nie robią. Z sony to jest tam tylko znaczek. Może firma przykłada tylko więcej uwagi do kalibracji i stąd opinie.

Opublikowano
  • Autor

Tez to o sony czytalem.Zreszta niektore tv maja idiotyczne nozki i tv nie idzie obracac.Mi akurat to przeszkadza bo jeszcze nie poszedl na sciane.Na jakims forum czytalem(m.in. o tym sony)ze warto zaplacic i zamowic goscia do chaty.Podpina lapka i takie cuda robia z obrazem ze czlowiek sie dziwi ze mozna tak ustawic.Ciekawe ile wolaja za to ;)

Opublikowano

Z tego co wiem sony to szmelc i jest składany tylko i wyłącznie na podzespołach innych marek. Nawet matryce są z sharpa czy lg. Nawet elektroniki swojej nie robią. Z sony to jest tam tylko znaczek. Może firma przykłada tylko więcej uwagi do kalibracji i stąd opinie.

Szmelc? [emoji43] To w takim razie na najlepszym forum hdtv polecają szmelc. I w dodatku ten szmelc wygrywa w niezależnych testach. Oprócz martycy LG(wcześniej Samsung) jest jeszcze dużo innych elementów, dzięki którym obraz w Sony jest tak dobry i nie wszystko robi ktoś inny. Mam takie dwa szmelce, a teraz kupuję TV dla kolegi i też padło na Szmelc, przepraszam Sony [emoji85]

Na jakims forum czytalem(m.in. o tym sony)ze warto zaplacic i zamowic goscia do chaty.Podpina lapka i takie cuda robia z obrazem ze czlowiek sie dziwi ze mozna tak ustawic.Ciekawe ile wolaja za to ;)

Porządna kalibracja od 300 do nawet 1000zł

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie na tym forum ludzie pisali ze konkurencja robi taniej i lepiej(piszac o Samsungu i LG).No i w sprzedarzy najwiecej udzialow ma Samsung i LG.Sony ladny wyglad ma,obraz tez niczego sobie,ale ceny winduja w cholere.Nie mowie ze sa zle,ale w moim budzecie odpadalo.A tu mam to co chcialem a nawet wiecej za mniejsze siano.Jakbym byl maniakiem to bym kupil sporo drozszego i moze poki jeszcze sa w sprzedarzy to plazme :)

Opublikowano

Sony nigdy nie było warte swojej ceny. To co stało się po tsunami w Japonii czy co tam ich spotkało to już masakra i jakość ich sprzętów padła na mordę. Cena/jakość tej firmy to dno. Chyba tną koszta jak się da. W tej chwili na pewno wolałbym wziąć coś z sharpa czy philipsa. Topowe modele są warte swojej kasy przynajmniej. Słyszałem , że panasonic wycofał się z produkcji plazm. Mimo wszystko poszukałbym jakiegoś wypasionego modelu gdzieś na magazynie. Robili bezkonkurencyjne telewizory. Ludzie się ich boją bo ekran się w nich wypala i ciągną prądu jak betoniarka ale to bujda sprzed kliku lat i już dawno to ogarneli. Obraz jak pisałem wcześniej bezkonkurencyjny i nie występuje , żadne smużenie nawet w najtańszych modelach. Tak jak przetłumacz ludziom , że castrol to jeden z najgorszych olei. Nie da się.

Nie ma sensu dyskutować dalej bo to do niczego nie prowadzi. Poczytaj i sam wyciągniesz wnioski. W gusta jeszcze nikomu nikt nie trafił. Jeśli grasz na tv bądź planujesz zakup jakiegoś PS4 czy ONE to zwróć uwagę na input lag. Jest cholernie ważny i czasami potrafi uniemożliwić granie totalnie. Nawet najlepsze modele po wyłączeniu dopalaczy miały z nim poważne problemy. To chyba wsio

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Sony nigdy nie było warte swojej ceny. To co stało się po tsunami w Japonii czy co tam ich spotkało to już masakra i jakość ich sprzętów padła na mordę. Cena/jakość tej firmy to dno. Chyba tną koszta jak się da. W tej chwili na pewno wolałbym wziąć coś z sharpa czy philipsa. Topowe modele są warte swojej kasy przynajmniej. Słyszałem , że panasonic wycofał się z produkcji plazm. Mimo wszystko poszukałbym jakiegoś wypasionego modelu gdzieś na magazynie. Robili bezkonkurencyjne telewizory. Ludzie się ich boją bo ekran się w nich wypala i ciągną prądu jak betoniarka ale to bujda sprzed kliku lat i już dawno to ogarneli. Obraz jak pisałem wcześniej bezkonkurencyjny i nie występuje , żadne smużenie nawet w najtańszych modelach. Tak jak przetłumacz ludziom , że castrol to jeden z najgorszych olei. Nie da się.

Nie ma sensu dyskutować dalej bo to do niczego nie prowadzi. Poczytaj i sam wyciągniesz wnioski. W gusta jeszcze nikomu nikt nie trafił. Jeśli grasz na tv bądź planujesz zakup jakiegoś PS4 czy ONE to zwróć uwagę na input lag. Jest cholernie ważny i czasami potrafi uniemożliwić granie totalnie. Nawet najlepsze modele po wyłączeniu dopalaczy miały z nim poważne problemy. To chyba wsio

Nie pisz bzdur, jak cie nie stać to nie opiniuj. W tym momencie sony jest liderem powyzej 44 cali, poniej do 35 ma 3 miejsce. To co kupisz w sony to np ekran triluminos, ktory idealnie pokazuje obraz. Spotykany jest w drozszych modelach. Nie spotkasz tego w tanich tv, gdzie widzisz po prostu plame zamiast skał.... tyle w temacie.

Sony jest drozsze, ale np najrzadziej wraca z "planowanego postarzania", sa tez dobrze wykonane materialowo. Sami jezdzimy markami premium (Audi) a doradzamy zakup Chevroleta....

Opublikowano

Czemu twierdzisz , że mnie nie stać? Gdybym, tylko chciał to bym miał ale nie mam takiej potrzeby. Po prostu nauczyłem się już nie wierzyć w te ohy i ahy i w błoto kasy nie wyrzucam skoro nie widać różnicy. A sony to szmelc w każdej kategorii , nie pisze tylko o tv. Nie wiem może stał się cud i w kwestii tv w ostatnich dwóch latach osiągnęli jakiś progres w tym temacie. Aż tak na bieżąco nie jestem. Może w jakichś modelach super drogich i dużych dają radę ale co mnie to skoro mogę mieć to samo w dużo niższej cenie. Poza tym z czym Ty tu wyskakujesz? Założyciel tematu podał górny próg finansowy 3kzł. W tej kasie nie kupi raczej wypasionego Sony powyżej 44 cali.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Podłączenie telewizora jak i monitora przez UPS likwiduje wszelkie problemy z obrazem. [emoji4]

Opublikowano

Dobra OT się robi. Kolega pewnie już dawno jakiś TV zakupił :wink:

Opublikowano
  • Autor

Pisałem wyżej że kupiłem LG 47LB650V.A o Sony na forum HDTV też pisali o Sony że nie warto wywalać hajsu bo konkurencja robi lepiej i taniej :D Ładny wygląd mają,ale tv człowiek ogląda włączony a nie tylko wygląd jak stoi/wisi ^^

Opublikowano

Abyś był zadowolony. Reszta mało istotna

Opublikowano
  • Autor

Jak na razie jestem :) Spełnił moje założenia za mała kasę.Nie jestem maniakiem żeby wywalać niepotrzebnie siano na sprzęty.Może i bym teraz kupił Panasia,ale też do 3tyś.Więcej nie ma sensu na tv płacić...