woytazz Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Witam. Moja gałka zmiany biegów zaczyna coraz luźniej chodzić, biegi też jakby mniej precyzyjnie wchodzą. Co należy wymienić/dokrecić? Gdzie to dostanę? Nie widzę żadnych zestawów naprawczych na allegro . Pozdrawiam /// Poduchy skrzyni i silnika są ok. 98r 1.6 ahl jeśli to sprawia jakąś różnicę w budowie/częściach Edytowane 5 Września 2014 przez woytazz
Kasparov Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 http://forum.vw-passat.pl/threads/86926-Naprawa-wybieraka-bieg%C3%B3w-opis-regeneracji-manual
c1łysy Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam, Audi a4b5 1.6 adp manual 97 rok. przez bardzo długi czas aż do dziś miałem ten sam problem, luz na lewarku, podczas jazdy lewarek robił jako masażer ręki, skakał i wariowal w szczególności gdy się rozpedzilem i puściłem gaz i schodził z obrotów i to na każdym biegu. Dziś miałem trochę czasu więc się zabrałem do roboty. U mnie winowajca były stalowe widełki łączące wybierak z ciegnami. W załączeniu zdjęcie o co chodzi. Na tych wielkach zrobił się z biegiem lat cholerny luz więc je scisnalem żabkami i dokrecilem nakrętką kontrującą i luz zniknął w 90%. Teraz lewar ma minimalne drgania praktycznie nie wyczywalne ale to już wina wyrobionego jabłka bo jest też na nim troszkę luzu i które kosztuje prawie 6oozł netto w zestawie z kolnierzem? jakbym ktoś pytał o co chodzi to podsyłam drugie zdjęcie.
Rekomendowane odpowiedzi