Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z tempomatem po retrofit - rozwiazane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaryzykuje, majac nadzieje, ze moderacja nie usunie tematu:) Mam problem po dolozeniu tempomatu - nie zalacza sie, choc zakodowane jest jak nalezy, modul wymieniony (wzialem caly komplet z dawcy). W VCDSie brak bylo reakcji na pedal sprzegla , pokazywal wciaz 0, wiec wymienilem czujnik (nowka z ASO), ale nic to nie zmienilo. W blokach pomiarowych tempomatu pokazuje wszystkie pozycje, w silniku literka G doszla. Googlowalem, ale nic nie moge znalezc na temat 0 w sprawie polozenia sprzegla. Pomoze ktos?

EDIT: Odpowiem sobie sam. Uszkodzona manetka, po wymianie na inna tempomat ruszyl. Bez sensu wydawalem kase na nowy czujnik :facepalm::kox:

Edytowane przez OskiUK

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Poradziłeś sobie z tym tematem? U mnie też nie ma reakcji po wciśnięciu pedału sprzęgła jak sprawdzałem po podłącznia komputera.
Gdzie szukać tego czujnika... ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pod pedałem sprzęgła;)

Opublikowano

Dobrze a ja mam inne pytanie. Dołożyłęm tempomat , zakodowałem go i sie nie załącza. Wiem ,że może być też kwestia uszkodzonego czujnika pedału sprzęgła , a moze trzeba coś jeszcze ustawić oprócz wpisania kodu w Engine i zakodowaniu w 16 ??

Opublikowano

Stawialbym na czujnik sprzęgła. Łącząc sie z modułem kierownicy możesz podejrzeć działanie wszystkich przycisków manetki tempomatu :)

Opublikowano

Podłącze się pod temat kolegów.

Tempomat u mnie nie działa. Reaguje na włączanie i wyłączanie w logach.

Po zalogowaniu się w kanał 22 odrazu mam wartość :100000 czy przypadkiem nie powinny być same zera?

Naciskanie sprzęgła nic nie zmienia.

Wciśnięcie wszystkiego innego, czyli przycisk na manetce, hamulec zmienia wartości w drugim oknie lecz jedynka z przodu pozostaje.

Obstawiam czujnik sprzęgła, trafne podejrzenie?

Opublikowano

Ok sprawdziłem w VAGu czy działają przyciski i działają. Wchodzi sie w Moduł komfortu---> Bloki Pomiarowe---> GRUPA 4. I tak, po przyciągnieciu przycisku do siebie w 3 okienku pojawia sie napis "Resume" po odepchaniu od siebie "Stored off", po podniesieniu do góry "Accel" , po naciśniesiu do dołu "Delay" a po naciśnięciu przycisku z boku w drugim okienku pojawia się "Activated" a po odepchaniu przycisku na maxa od siebie w pierwszym okienku zmienia się z "ON" na "OFF". Czy ktoś może mi powiedzieć czy tak powinno być?? Niestety nadal nie działa mi tempomat ;/ Ktoś wie jak sprawdzić czy czujnik położenia pedału sprzęgła siedzi > Bo błedów w Engine nie ma takich;/ Mam tylko o poduszce hydraulicznej pod silnikiem 17994 oraz błąd 18097 ale nie mam pojęcia o co w nim chodzi. Proszę o pomoc!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, u mnie tempomat też nie działą, w blokach mierzonych manetka działa, czujnik sprzęgła i hamulca-ok, natomiast nie widzi prędkości 0.0km/h i to pewnie jest powód. Zastanawia mnie tylko jedno, skoro załóżmy impulsator w skrzyni będzie uwalony lub przerwa w obwodzie to czy i licznik nie powinien działać?

ok prędkość na licznik idzie z abs-u po canie wchodząc w mb abs widać prędkość każdego koła, natomiast w 1engine zima- cały czas zero....??

podpowie ktoś coś??

Edytowane przez sylwestro_k