nike166 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Hej, Wymieniałem poduszki silnika oprócz prawej i gdy unosiłem silnik na lewarku aby wyjąć lewą poduszę to z prawej zaczął wyciekać jakiś ciemno czerwony płyn. Co to może być za płyn i co on tam by robił ?
eXik Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Koleszko Wyczytałem na forum passata, że w poduszkach silnika znajduje sie olej, ciecz koloru czerwonego. Wydaje mi się że poprostu wyciekło, bo była już zurzyta poducha . Cytat z forum: Mogą ulegać wewnętrznemu rozwarstwieniu lub spękaniom zmniejszając tym samym sztywność i spreżystość poduszki. Wyciek zewnętrzny to już spora usterka poduszki i często związana z jakimś zdarzeniem drogowym. w Twoim wypadku było to bo wymieniales poduszke, a nie miales dzwona Edytowane 15 Września 2014 przez eXik
Labiel Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Poduszki silnika są olejowe - ma to lepiej tłumić wibracje itp. Poducha po prostu do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi