szop44 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 mam problem jak w temacie, niby banalna sprawa ale nie udało mi się zdemontować żadnego elementu.... znalazłem takie coś:czynność z obrazka po lewej wykonałem, prosta sprawa... ale co później ? na obrazku po prawej wygląda jak by u góry na dwóch krańcach były jakieś zatrzaski? nie chciał bym nic urwać więc nie ciągnę na siłę, próbowałem podważyć i wysunąć całość jednak się nie udało. Proszę o pomoc, może jakieś real foto z zaznaczonymi zatrzaskami i opisem czynności
Andrzej07 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Nie podważasz tylko wciskasz na rogach i ciągniesz do siebie;) Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
nitroo Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Na rogach od góru widać plastikowe zapadki. Wciskasz je i ciągniesz element do siebie.
szop44 Opublikowano 20 Września 2014 Autor Opublikowano 20 Września 2014 dobra udało się u góry w miejscach gdzie są otwory i widać zatrzaski mam jakąś uszczelkę przyklejoną dlatego nie widziałem zatrzasków czy mocowanie na kubek da się jakoś rozebrać na kawałki czy to jest zgrzane? ktoś wytał tam coś klejącego przez co się rozsuwa. już w miara wyczyściłem ale nadal się blokuje w ostatniej fazie zamykania i pierwszej fazie otwierania (na tym zatrzasku nie oddaje, muszę lekko pociągnąć i wtedy się już rozsuwa elegancko)
nitroo Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Zarówno kubek, jak i wizytownik, można rozebrać na części pierwsze.
Rekomendowane odpowiedzi