Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spotkania w środkowej części Anglii-pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

pracodawcy próbują oszczędzać, jak tylko się da, łamiąc wszelkie Przepisy BHP, stawiając rusztowania bez uprawnień, robiąc roboty bez wymaganych uprawnień, np odłączając główne arterie wodne, czy elektryczne-choć to jest za darmo-ale czasem Wodociągi, czy Elektrownia nie ma nikogo w danej chwili, żeby podesłać i odłączyć- trzeba czekać, a to już opóźnienia w terminach:facepalm: wszystko do czasu, aż nie wydarzy się jakiś wypadek i komuś łapy up***doli...siadasz na maszynę, a ona niesprawna w takim stopniu, że powinna być natychmiastowo odesłana do parku maszyn i naprawiana-nie ma innej, trzeba używać, ale jest kilku operatorów-więc po dwóch tygodniach-jest już tak rozjebana, że wymaga opieki medycznej mechanika, który po oględzinach stwierdza, że nadaje się do generalnego remontu, którego koszta zbliża się do innej-używanej maszyny...więc podreperuje się i dalej używa...dowóz ludzi do pracy minibusem-kierowca bez uprawnień na autobusy i przewóz osób-przypomina to Wam coś? bo mi Polską rzeczywistość...:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 181,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli tak samo jak w kraju :facepalm:

Nic się nie zmieniło ja pamiętam w UK za czasów Labour party było troszeczkę inaczej jednak duży nacisk na health and safety był.

Różnica jaką zobaczyłem w Polsce odnośnie bezpieczeństwa to była przepaść na niekorzyść Polski.

Ale nie jest tak źle w UK pewnie... Ja kilka tyg temu wpadłem w taką dziurę na drodze powiatowej ograniczenie do 90kmh metr na pół i pół głęboki :facepalm: fele 18' pogięte :kwasny:

Inna historia kilka powiatów dalej 7 robotników porozbieranych wymieniają poszycie jezdni:

na wyposażeniu 2 (czytaj dwa) pachołki,

2 struje ruchem rozmawiając przez telefon,

jeden w samochodzie typu żuk,

jeden sypie z łopaty jakąś smołę z piachem,

jeden gumowym butem to ugniata... :facepalm:

kiedyś przynajmniej mieli więcej pachołków na stanie, jakąś zagęszczarkę i walkie-talkie dzisiaj budżet tego już nie sięga.

Brakowało 50 lat do Europy, teraz pewnie różnica około 20 ale tylko z tego powodu że EU się zatrzymała, a i może cofnęła.

Opublikowano
  • Autor

to są skrajności, ale je widać, może nie jest to codziennością, ale pracując kilka lat w UK-dostrzegam pewne podobieństwa i jak mówię o tym Anglikom-to za głowę się łapią, bo Oni mieli inne pojęcie o Polsce i o tym, jakie były powody naszej imigracji do uk, jak im powiedziałem, że w Polsce był problem z imigrantami z Rosji, Ukrainy i innych Krajów byłego Bloku Wschodniego-już na początku lat 90-tych, to w szoku byli, bo myśleli, ze to Polacy w europie zaczęli się przemieszczać, jako pierwsi...jak Im opowiadam, że to, co jest teraz w UK-przechodziliśmy na przełomie lat 90-00, to są zdziwieni, czemu My imigrowaliśmy, skoro każdy ze Wschodu, chciał być u nas-po prostu minie jeszcze dobrych kilka lat, zanim zrozumieją naszą Kulturę, obyczaje, poznają Nas lepiej z lepszej strony, a nie strony, jaka reprezentuje wielu Polaków w UK-mieszkający Tu przez ostatnich 7-10 lat, a idzie do sklepu i nie ma pojęcia, jak wytłumaczyć ekspedientce w sklepie, że chce zamienić bilon na banknoty, nie wspominając o tym, ze walczą o wszystkie benefity, a dupska nie ruszą, żeby nauczyć się języka w stopniu choćby podstawowym, który umożliwiłby im konwersację na "jakimś" poziomie- moja żona pracuje w lokalnym supermarkecie, jako jedna Polka i jak czasem widzi, co Polacy robią i sobą reprezentują, to aż wstyd jest odezwać się po Polsku, bo jedyne adekwatne określenie na tego rodzaju zachowanie to-buractwo i prostactwo..niestety...

wstyd i żenada, jeśli ktoś jest w UK kilka lat a nie potrafi załatwić sprawy w Urzędach, u Lekarza et cetera-przecież to są niezbędne podstawy to egzystencji w ogóle...a ciężką pracą jest uzmysłowienie Anglikom, ze to tylko jednostki i taki margines jest wszędzie, bo i w Polsce są dzielnice, gdzie lepiej nie zaprowadzać przyjezdnych, gdzie mieszkańcy utrzymują się z zasiłku MOPS itp...najlepsi są tacy, którzy w PL nie mieli nic, przyjechali tu i nagle zrobił się z dziada Pan, zarabia 300 f dziennie, nie rozmawia z pospólstwem, bo on ma teraz prywatny biznes, ale to tylko jego opowieści, bo rzeczywistość jest taka, że jest "SE-yed", nie może znaleźć pracy, bo nie zna języka, a to dlatego, że poprzednich kilka lat pracował w miejscu, gdzie pracowało kilkunastu innych Polaków i zawsze ktoś był na tyle życzliwy, że mu pomógł, ale teraz sytuacja się zmieniła, z pracy zwolnili, trzeba było coś zrobić- a tu d*pa-nikt nie chce zatrudnić Obcokrajowca, który nawet nie umie napisać CV, nie mówiąc już o rozmowie kwalifikacyjnej, czy rozmowie z Pracodawcą w ogóle i tak się miota, to tu, to tam, pożycza pieniądze -które ciężko potem oddać, aż w końcu zaczyna kraść...i tak się tworzy Mit Polaka na Uchodźctwie:facepalm::facepalm::facepalm:...

się troszkę rozgadałem, ale ostatnie kilka dni obserwacji lokalnej społeczności skłoniły mnie do tego, żeby to napisać i choć nie jestem Patriotą z krwi i kości, to żal mi kiedy widzę takie rzeczy i słyszę opinie Anglików na temat Nas, jako całości, choć my dobrze wiemy, że to tylko kilka czarnych owiec tak robi, ale jak w przysłowiu-"jak Cię widzą, tak Cię piszą", zszargać opinię jest niezmiernie łatwo, a my musimy potem to naprawiać i budować reputację z mozołem... mam tylko nadzieję, ze ktoś to kiedyś doceni:grin::wink:

Opublikowano

Ale nie wszyscy w uk maja złe zdanie o Polakach. Ja obracalem sie z takimi ludźmi, którzy bardzo wychwalali Polaków i Polskę, byli to jednak ludzie wykształceni i dość zamożni ;)

Nawet wzięłem raz 14 osób na kilkudniowa wycieczkę po naszych górach i okolicach.

Mega zadowolenie. Myśle, ze bardzo wstydzimy się tz "polaczków", a złe opinie, są przez nas widziane wyolbrzymione. Więc nie ma sie co przejmować tym typem ludzi bo on zawsze jest i będzie ;) i robić swoje.

Z badań mojej żony i innych psychologow/ psychoterapeutów asymilacja do zamieszkiwanego obcego kraju i miejsca trwa około 7-9 lat. Mi po 8 latach mieszkając w Londynie przestało to przeszkadzać i zaczęłem traktować Polskie buraczewo jako obcych imigrantów. Znacznie trudniej było mi wtopić się kilka lat temu w polską, góralską wieś ;)

iPad Tapatalk HD

Opublikowano
  • Autor
Ale nie wszyscy w uk maja złe zdanie o Polakach.

nie no to, co napisałem-to skrajności:wink4: a złe opinie o nas powielają tylko ludzie w średnim wieku-odpowiednik naszych wychowanych w czasach Komuny- i ludzi, którzy są wychowani na Dziennikach typu "The Sun", propagującą ukrytą nienawiść do wszelkich innych, niż angielska nacji :wink4:

Opublikowano

Ja jestem za krótko by sie tak tresciwie wypowiadać :decayed:

Opublikowano
Ja jestem za krótko by sie tak tresciwie wypowiadać :decayed:

ale pracujesz w moim ulubionym ogrodzie Q garden to się liczy podwójnie :wink:

Opublikowano
:decayed:
Opublikowano
...ludzi, którzy są wychowani na Dziennikach typu "The Sun"

podstwa egzystencji 1/3 populacji Anglo-Saxon's :grin:

---------- Post dopisany 21-05-2013 at 16:02 ---------- Poprzedni post napisany 20-05-2013 at 09:26 ----------

cisza tu... jest jakiś bank holiday? :decayed:

Opublikowano

No w poniedziałek :decayed:

---------- Post dopisany 22-05-2013 at 21:17 ---------- Poprzedni post napisany 21-05-2013 at 20:10 ----------

Panowie zdawal tu ktorys ten DAS na motor? bo juz nie wiem o co kaman z tym i pierdolca dostaje czy musze brac lekjce czy moge zapisac sie na egzamin itp wyskakuja mi jakies podaj centrum wpisuje londyn nic nie znajduje nie czaje tego:facepalm: dodam teoria zdana tylko chodzi mi o te moduly

Opublikowano

Ja zdawałem w 2000r advanced motorist IAM ale na motocykl, podobne ale chyba inna bajka ;)

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

Pany, szukam kogoś kto leci z Gorzowa Wielkopolskiego do Anglii w ten weekend, albo będzie przejeżdzał.

Mam do zabrania graty i muszę je mieć na weekend, najpóźniej poniedziałek. Mój kurier nawalił. Oczywiście płacę.

Jak ktoś coś wie to dajcie znać, proszę.

Dzięki.

Opublikowano
  • Autor
cisza tu... jest jakiś bank holiday? :decayed:

ja na urlopie w Ayr jestem i mam ograniczony dostep do neta

Opublikowano
Pany, szukam kogoś kto leci z Gorzowa Wielkopolskiego do Anglii w ten weekend, albo będzie przejeżdzał.

Mam do zabrania graty i muszę je mieć na weekend, najpóźniej poniedziałek. Mój kurier nawalił. Oczywiście płacę.

Jak ktoś coś wie to dajcie znać, proszę.

Dzięki.

Jak byś dzisiaj lub wczoraj zamówił kuriera np: z dpd byś miał je na poniedziałek lub wtorek :/

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

Jakbym wiedział że mój nawali to bym sobie wcześniej organizował ;-P

Już załatwiłem innego, dzięks ;-)

Opublikowano

a tu wszyscy śpią :wink:

Opublikowano

Nie śpią , są na czuwaniu :banan:

Opublikowano
  • Autor

ja się obudziłem i idę pobiegac...:lol1:

Opublikowano