Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spotkania w środkowej części Anglii-pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paszport będzie wyrabiany tutaj w UK i 97F trzeba będzie wybulić

już dzwoniłem do konsulatu i powiedzieli że nie muszę mieć aktu urodzenia i że wystarczy ten przeterminowany dowód osobisty :wink:

co do przejazdu przez przejście Dover - Dunkierka to była by duża szansa że by mnie przepuścili bo koleżanka mojej żony tak ostatnio jechała i nie miała żadnego problemu , zwrócili jej tylko uwagę że skończyła się ważność jej dowodu.

Mi natomiast jest potrzebny jakiś ważny dowód tożsamości żeby wyrobić paszport mojej córce bo się jej kończy

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 179 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

do własnego Kraju-zawsze możesz wrócić, nawet na nieważnym paszporcie/dowodzie- jest to uregulowane ustawą, a także masz to w Paszporcie napisane , na ostatniej stronie...

co do odbioru paszportu w PL-musisz mieć stary paszport do okazania, lub dowód, jeśli nie miałeś paszportu wcześniej, co do Dowodu-to tylko w PL możesz wyrobić nowy:wink:

Opublikowano

do własnego kraju możesz wrócić ale tylko bezpośrednio , czyli samolotem. Samochodem to już inna sprawa bo zauważ że musisz pokonać Francję , Belgię , Holandię, Niemcy i mimo tego że wszystkie kraje są wspólnotą to na przejściu Dover - Dunkierka mogą mnie odprawić ze świstkiem bo Unia Unią ale ta popaprana Anglia rządzi się swoimi prawami. Mnie samego może i by przepuścili ale mojej córce też się kończy paszport więc tak czy siak i tak muszę jechać wyrobić ten paszport

Opublikowano
  • Autor
do własnego kraju możesz wrócić ale tylko bezpośrednio ,

tak-to miałem na mysli:wink:

Opublikowano

Panowie doradźcie coś. Przylacialem w tym tyg. do UK z myślą o dłuższym pobycie. Chciałem odrazu kupić auto póki mam na to czas..

Z PL mam 5 lat zniżek ( z czego tylko 3 lata mają ciągłość całego roku)

Dzwonilem do Polplan zeby sie dowiedzieć o kwotę ubezpieczenia... i zdębiałem .. 2300futnow na rok za Lagune 2000r 1.6 .. :facepalm::facepalm: ..

Mieszkam w londynie TW8 i podobno ten kod pocztowy powoduje zwyżkę.. ale ąz taką?! ...

Nie uśmiecha mi się kupować uzebpiczenia i bulić aż tyle.. mam 32 lata..

---------- Post dopisany at 23:58 ---------- Poprzedni post napisany at 23:58 ----------

aa. dodam jeszcze ze gdybym mial wpis że pracuje byloby taniej .. tylko 1800 funtow na rok :polew:

Opublikowano
  • Autor

a jaka ubezpieczalnia? jak szukałeś?

Opublikowano

Dzwonilem do pośrednictwa Polplan (slyszalem że u nich najlepiej zalatwiać jak się chce polskie zniżki przenieść)

---------- Post dopisany at 11:52 ---------- Poprzedni post napisany at 11:50 ----------

konkretnie babka minie powiedziala co za firma to byla...

Opublikowano

Powiem wam ciekawostke, dodałem dziewuchę ze swoim autem do mojego ubezpieczenia i cena zeszła w dół o 450 euro, nie wiem jakim cudem ale prawda :wink: Teraz za A6 płacę 1100e/rok co przy moim wieku i raptem 4 latach zniżek jest OK.

Opublikowano

z Confused mi wyszlo 800funtow w Admiral na rok przy wliczeniu 3 lat zniżek (tylko tyle mam w ciągłości pełnego roku :/ - za czesto zmieniaem auta i się zemściło) ...

Opublikowano

Zniżki z PL powinieneś mieć przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego . Jak znajdziesz już odpowiednią ubezpieczalnie to zadzwoń do nich i zapytaj czy honorują polskie zniżki .

Opublikowano

Zniżki mam przetłumaczone z UFG oraz z każdej firmy ubezpieczeniowej (po polsku i angielsku) więc to nie problem .. teoretycznie ;)

Opublikowano

A co znaczy że nie masz ciągłości, że zmieniałeś często auta. A co to ma do rzeczy?

Od pięciu lat masz auto w PL i miałeś ubezpieczenie, bez żadnej kolizji ze swojej strony, więc chyba 5 lat NO CLAIM BONUS powinno się liczyć, tak na mi się wydaje.

Druga sprawa jest taka, że zadzwonisz do dziesięciu innych ubezpieczalni i w każdej mogą Ci powiedzieć co innego.

Więc warto szukać i pytać. Nawet pomimo wyszukiwarek typu GOCOMPARE czy MONEYSUPERMARKET warto zadzwonić bezpośrednio do ubepoeczalni i pogadać. Jak na sensowną osobę trafisz to będzie super.

Nie wspomnę o tym że brookerzy (w tym polskie firmy w UK) nie zawsze dadzą Ci najlepszą ofertę.

Opublikowano

miałem ubezpieczone auto w admirale i akceptują bez problemu polskie zniżki :wink: Ja placilem mniej na nw2 post code i mając 23lata więc niech nie gadają ze tw8 ma takie ceny, nie dzwon po polaczkach bo tu Polak na Polaku żeruje ... :facepalm:

Opublikowano

jutro w admiral zrobie wycenę, zobaczymy co i jak. Przyznam że od samochodu jestem uzależniony :decayed:

Opublikowano
  • Autor
nie dzwon po polaczkach bo tu Polak na Polaku żeruje ... :facepalm:

dokładnie-mają takie prowizje, że to woła o pomstę do nieba...

Opublikowano

W admiral wyszlo mi miedzy 700 a 800 funtow przy wplacie jednorazowej za coś pokroju Passata ...

Opublikowano

700 - 800 to jest mniej niż ja płacę w chwili obecnej ze zniżkami ponad 15 lat w Bradford .

Opublikowano

ja też Bradford .. :) póki co takie wyliczenie dostałem ze strony Admiral...

Opublikowano

Ja bd8 :facepalm: