Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spotkania w środkowej części Anglii-pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mateusz ja lece do polski na weekend, zadzwonie w poniedzialek lub wtorek do Ciebie.

dominik, sprzedaj oby dwa i kupuj cos mocniejszego np 2.0TFSI, bedziesz sie mogl bawic do woli:)

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 181 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

przywiazalem sie do tego auta-wymysle cos-przecierz to na ubezpieczalnie mozna zalatwic... :mysli:

Opublikowano

I jak tam Dominik z tym turbo?Ja tydzien temu wrocilem z PL (jednak bylem;) i jedyne co mi sie udalo zrobic z fura to wydech,od kata 2,5,2 przelotowe speedera i cat backi Lorbi: f1e17c5144335366med.jpg

Reszta tu: http://www.a4-klub.pl/smf/all_wydech_lorbi_ala_rs6-t92977.0.html

Tak jak tu zagladam (o dziwo dziennie:) to nic sie niedzieje od dluzszego czasu,a czas leci,jesien idzie...ciekawe czy uda sie wkoncu skrzyknac na drugi zlot :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

u mnie turbo na razie wciaz dymi,jak parowoz,nie mam zbytnio kasy teraz na kupno czegos wiekszego,niz K03,ale w sumie nowe K03 ,wieksze wtryski ,IC i soft -daloby cos kolo 200 kuni,wiec moze i to jest jakies wyjscie...,mam na oku jedna z przesylka za 230 f,tylko teraz tak,na rynku jest pelno podrobek z Chin i teraz nie wiadomo,co jest Chinczyk,a co jakis inny zamiennik myslalem nad taka http://cgi.ebay.co.uk/Audi-A4-A6-Passat-1-8T-ANB-APU-K03-Turbo-TURBOCHARGER_W0QQitemZ400050415360QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item5d24dce700&_trksid=p3286.c0.m14 wyglada na jakis zamiennik ta firma reklamuje tez takie samo turbo na niemieckim ebayu-chyba sie zdecyduje,ale dopuki nie przyjdzie-nie bedzie wiadomo,co to jest...a w sprawie zlotu-rozmawialem z Przemkiem-Roverem i tez chcialby wiedziec,co robimy,ja ze wzgledow ekonomicznych na razie odpadam z wszelkich wiekszych imprez,bo po prostu musze odrobic pieniadze,ktore wydalem na niespodziewany remont auta w PL i musze jeszcze troche wydac,ale na impreze,jaka byla u Albinka-pojade na pewno...

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

do tej firmy z ostatniego linka wlasnie dzwonilem,ale sekretarka sie zglasza,wszystko jest na razie w etapie sprawdzania jakosci i porownania cen, bo biore pod uwage codzienne uzywanie auta,przez moja zone,a nie weekendowe wariacje moje,wiec K03,wtryski i program lightowy,pod 200k,bo juz wieksze turbo-koszty i strata czasu,bo na wyscigi to ja raczej nie mam czasu...nie ma tez pospiechu-bo ten nie jest dobrym doradca,to ma byc cos,co bedzie mi dlugo sluzyc,bo nie chce stracic tego autka,chce je zrobic pod siebie,a raczej pod moja zone,bo to ona czesciej go uzywa i wozi dzieciaki-wiec musze je zrobic bez zbednych wariacji... :wink4::decayed::naughty:

dzieki za linki-we wtorek podzwonie... :wink4:[br]Dopisany: 29 Sierpień 2009, 15:29_________________________________________________a czemu odradzaswz wziecie tamtego turba?znasz ta firme?

Opublikowano

nieno chcesz to je bierz,ale lepiej poszukaj k03S,bo niepowinno byc duzo drozsze a napewno Ci nadmucha te 200kucy,a najlepiej k04;) Podzwon popytaj daj znac co i jak,no i powodzenia :good:

Opublikowano

jesli chcesz sciagac ze stanow to spoko :naughty:

750.00 USD

=

460.872 GBP

Niewiem czy to czytales,jesli chcesz to przejrzyj: http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=179590

Przejrzyj jeszcze to: http://p-torque.co.uk/

i z USA: http://www.atpturbo.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=tp&Category_Code=TBO

z PL: http://moto.allegro.pl/item717358807_turbo_turbosprezarka_laguna_audi_alfa_bmw_passat.html

ide kimac,narka :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

na Audizine jestem zalogowany-trzymam tematy pod kontrola,jestem ukierunkowany na K03 lub te chybryde...jeszcze pomysle ,bo po wymianie turba,pojdzie pewnie n75,wiec po dodaniu wiekszych wtryskow i coolera,nawet jak wypluje 190 koni-i tak bedzie dobrze,ale z softem nie trzeba bedzie uwazac,bo wszystko bedzie nowe-ale mysle ,ze bedzie wiecej-wystarczy,zeby odstawiac na swiatlach corsy,205 i inne male gowienka... :naughty::wink4::tongue4::polew:

Opublikowano

no Dominik widze ze sie w koncu za mody zabierzesz... :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

sytuacja mnie lekko do tego popchnela... :wink4:[br]Dopisany: 31 Sierpień 2009, 00:10_________________________________________________widze,ze tu troche przymera ciszą-usunąlem ankiete,bo nieaktualne linki byly...

Opublikowano

kazdy jeszcze wakacjami zyje:) a tu pora na kolejny, jesienny spot:)

Opublikowano

ja narazie nie mam szans na wolny czas :confused4:

Opublikowano
  • Autor

a kiedy jestes "dostepny"?

Opublikowano

jeszcze niewiem naraze fuchy robie co tydzien.....

a Ty jak masz juz suszarke?

Opublikowano
  • Autor
:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :wink4:[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 21:03_________________________________________________tylko kruciec wychodzacy do N75 bede musial przelozyc ze starej turbiny,bo sie ku***a ulamal w transporcie... :wink4:[br]Dopisany: 10 Wrzesień 2009, 21:04_________________________________________________wczoraj ustawilem WG,na 0,5 bara,troche pierdolenia bylo,bo musialem wskaznik wykrecic z auta,potem pompka od roweru,wezyk,trojnik,okazalo sie ze wskaznik oszukiwal i pokazywa 0,1 mniej i trzeba bylo go wyskalowac ponownie,ale zrobione-rozkrecilem turbine,zeby zobaczyc,czy wszytko gra i przy okazji,co moglo sie ppopsuc w starej- i juz chyba wiem,jak nie bylo cisnienia oleju,nie bylo smarowania w turbinie i chyba sie wytarlo w srodku i teraz jest wieksza szczelina i wali olejem w katalizator,az sie dymi ze sondy i czasem blad sondy mi wyskakuje-albo tez sonda mi pada :gwizdanie:
Opublikowano

Dominik nie bardzo kumam ,silnik stracił ciśnienie oleju???.

Opublikowano
  • Autor

Dominik nie bardzo kumam ,silnik stracił ciśnienie oleju???.

jadac z niemiec do polski wlaczyla mi sie kontrolka cisnienia oleju,ale nic sie nie dzialo przez kilkadziesiat km ,wiec zignorowalem ja,bo myslalem,ze czujnik sie popsul ,ale po 300km silnik zaczal halasowac i wlaczyl sie tryb awaryjny itp-wszystkiemu byl winien jakis szajsowaty olej,lany przez poprzedniego wlasciciela-o tym nawet nie wiedzialem,jaki olej lal,bo w ksiazce serwisowej nic o tym nie bylo mowy,wiec zalalem 10W 40 i byl zadszy od poprzedniego,wywolujac wyplukiwanie nagaru-pozostalosci tego poprzedniego szajsu-wynikiem czego bylo zapchanie smoka pompy olejowej i jednego z przewodow,a to pociagnelo za soba reszte-tj turbawe,bo nie dostawala oleju i sie przegrzala,bez smarowania-to tak w skrocie :wink4: zaraz po odebraniu auta z serwisu-na wolnych obrotach strasznie dymil na szaro i smrod spalonego oleju-potworny,ale na dzien dzisiejszy-jakby mniej,tylko ten smrod czuje-ale to juz chyba przewrazliwienie-normalna sprawa,ze cos do katalizatora wpadnie i sie spali-niewazne nowa turbina juz jest-wiec juz i tak ja zaloze-bo nowe-dluzej bedzie sluzyc...tak,czy inaczej :wink4:

z reszta w serwisie mi powiedzieli,ze to dymienie-to wina turbawy i maja racje,tylko takie straszne dymienie na poczatku-a teraz czasem podymi przestaje-nie wiedziec czemu...