Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy w moim aucie moze nie byc domykania szyb?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem właścicielem Audi A4 B6 Avant 2004r. i nie mam domykania szyb. Czy to było montowane fabrycznie czy trzeba założyc samemu jakis sterownik ?

Opublikowano

Z centralnego nie idzie, rozumiem? A próbowałeś po przekręceniu kluczyka w zamku? Sprawdź też kodowanie w module komfortu.

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie jest możliwe żeby w moim aucie nie było domykania szyb przy 4 x el. szybach muszę sprawdzić w zamku , próbowałem już w stacyjce ale tak robiło się w oplu a w audi nie dziala ide zerknąć...

sprawdzilem, wlożylem kluczyk i się domkły. Otwarłem znowu szyby i chcialem zobaczyć czy teraz pilotem jak zamkne centralny czy się domkną i d*pa:( Ale sprawdziłem też, że jak przytrzymam w kluczyku zamykanie to się domykają tylko jak puszcze to się zatrzymują i trzeba czekać az się domkną i wtedy puścic czy to normalne że tak się domyka chyba nie

Opublikowano

nie musisz mieć domykania szyb fabrycznie

Opublikowano

Dobrze masz, trzeba trzymać do końca i tego nie idzie zmienić bez rzeźby.

Opublikowano

Szyby opuszczasz przytrzymując przycisk otwarcia na w kluczyku, a zamykasz wciskając zamknięcie. Druga opcja to po przekręceniu kluczyka w zamku. Trzecia, o którą Ci pewnie chodzi, to chyba tylko zostaje niefabryczny alarm z opcją domykania szyb modułem komfortu.

Opublikowano

Ja mam tak, że jak chcę otworzyć szyby pilotem to się otwierają tylko w 1/4, jakby tylko na przewietrzenie. Co gorsza nie idzie ich już domknąć (z pilota) :/ Trzeba kluczykiem w zamku.

Mam wersję z rynku amerykańskiego... dokodowałem oczywiście +64 do modułu komfortu a w adaptacjach dodałem +3 w kanale 10

I d*pa.

Amerykańce mają jakieś ograniczenia sprzętowe a nie tylko te wynikające z przepisów? Pomocnik kodowania w obu w/w przypadkach wskazywał, że te opcje nie są dla USA... jednak żadnych błędów nie ma po takim zakodowaniu MK... co innego gdy w kodowaniu odjąłem 8192, wtedy jakiś błąd związany z tą funkcją się zlogował po pewnym czasie (niemożność wyłączenia funkcji SAFE czy jakoś tak) - wyczytałem na forum, że to ograniczenie sprzętowe, nie do przeskoczenia (bez rezania ;) ). Czyżby to samo tyczyło się zwykłego otwierania/zamykania szyb z pilota?

Edytowane przez BeyerBrown