Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Rant na tarczach hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam A4 2,5 TDI AVANT 2003rok napęd przednia oś. Ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe, przy wymianie zauwarzyłem, że już są bardzo duże "ranty-kołnierze" na tarczach. Wiem, że można przetaczać tarcze, ale też są określone minimalne grubości tarcz, więc pada pytanie jaka jest dopuszczalna minimalna grubość tarczy? Z góry dziękuję za pomoc.

Przywitaj sie w dziale NEWBIE!

Nazywaj poprawnie tematy.

Opublikowano

nie no, naprawde chcesz przetaczac tarcze??

to jest slaby pomysl...

serio

Opublikowano

Jak masz dostęp do książki sam naprawiam to tam znajdziesz graniczne grubości tarcz koła przedniego i tylnego. A jak nie to podaj mi na PW typ zacisków hamulca i srednice tarcz z podziałem wentylowana bez wentylacji to ci podam te grubości.

Opublikowano

oj raczej bym sie nie bawił w takie żeczy z przetaczaniem bo napawde nie zaoszczędzisz zbyt wiele a niech ci potem tylko walnie tarcza to... :kwasny:

Opublikowano

to nie jest dobry pomysł teraz sie już nie przetacza tarcz tym bardziej że są zamienniki i to wcale nie drogie :gicior:

Opublikowano

jak sie ma 5-atka to sie nie bawi w przetaczanie tarcz to twoje bezpieczenstwo a na bezpieczeństwie sie nie oszczedza, kup porzadne tarcze i klocki chyba chcesz sie cieszyć życiem i widokiem pieknej audi :tongue4:

Opublikowano

Wymieniaj czym prędzej.. chodzi o bezpieczeństwo Twoje i osób postronnych :hi:

Opublikowano

Witam! Posiadam A4 2,5 TDI AVANT 2003rok napęd przednia oś. Ostatnio wymieniłem klocki hamulcowe, przy wymianie zauwarzyłem, że już są bardzo duże "ranty-kołnierze" na tarczach. Wiem, że można przetaczać tarcze, ale też są określone minimalne grubości tarcz, więc pada pytanie jaka jest dopuszczalna minimalna grubość tarczy? Z góry dziękuję za pomoc.

Kolego jesli stac Cie na Audi B6 to czemu nie kupisz nowych tarcz ? tarcze sa po ok 150 zł /szt wiec nie wiem po co cała ta dyskusja :mysli:

Opublikowano

zuzycie po 1mm na strone, czyli 2mm mniej od fabrycznej grubosci.

ponizej tego tarcza powinna zostac wymieniona na nowa.

Opublikowano
  • Autor

Koledzy przepraszam za późną odpowiedz :notworthy:.

Dzięki waszym uwagom :hi: kupiłem komplet tarcz BREMBO :cool: Co prawda nie kosztowały 150, ale chyba nie będę żałował.

Podziękowanie i powodzonka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.