Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za turbo w avj?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych forumowiczów.

Czy może ktoś mi pomóc z problem a mianowicie wczoraj gdy leciałem na trasie silnik stracił raptownie moc a za mną pojawiła się chmura szarego dymu. Prawie na 100 % turbina gdyż dziś jak się do niej dobrałem to wyczułem delikatne luzy na wirniku. Jedyne co mnie zastanawia to dziwny metaliczny dźwięk wydobywający się z okolic łączenia turbo z katalizatorem tak jakby się coś tam urwało i się telepało. Czy możecie mi podpowiedzieć coś w tej kwestii co to może być?

Druga sprawa to sama turbina. U mnie ma ona oznaczenie 059 145 702s i jak szukam drugiej takiej samej to wyskakuje mi wszędzie że montowana była w 3.0tdi. Stąd moje pytanie czy szukać drugiej takiej samej bo ktoś już z tym grzebał czy szukać oryginału a jeśli tak to jaki tam oryginał był montowany?

Opublikowano

U Ciebie jest K03-029, warto zrobic z tego K03-073 czyli K03S.

Jak chcesz to moge Ci to ogarnąć.

To turbo na pewno nie bylo w 3.0tdi, nic nie pasuje.

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak rozumiem oryginalnie powinno być K03-029 i co mi da wymiana tej na K03S. No i co to była za stara turbosprężarka bo raczej nie była ona oryginalna. Co autor miał na myśli wkładając ją. Przepraszam ale jestem laikiem w oznaczeniach turbo i nie znam się na różnicach pomiędzy nimi.

Ale ja jestem w UK więc szukam części tutaj. Chyba że też tu jesteś ;)

Opublikowano

Zawsze moge Ci ja wyslac do jUKej.

Turbo jest bardziej wydajne, z zapasem mocy do 220kM

Opublikowano
  • Autor

No wszystko ok ale jak większe turbo to i by przydało się pogrzebać w mapach jak rozumiem. Nie powiem że nie mam podłoża bo głowica już zmieniona na tą z aeb z szerokimi dolotami ale póki co to chciałbym to zrobić po najtańszych kosztach. No i jeszcze to chrobotanie w okolicach turbiny i katalizatora. Co to może być bo może nie potrzebnie szukam turbiny.

Opublikowano

Chrobotanie to pewnie rozsypana turbina. Radzę skorzystać zpomocy kół Dev. warto i będzie duża korzyść.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra. Ale program tez trzeba zmieniać bo nic mi zmiana turbo bez tego nie da chyba że większa turbo dziurę. Poprawcie mnie jeśli się mylę. No i ile mnie wyniesie ta turbina?

Chrobotanie to pewnie rozsypana turbina. Radzę skorzystać zpomocy kół Dev. warto i będzie duża korzyść.

Pewnie tak tylko jestem ciekaw co się tak mogło rozsypac żeby dudniło teraz praktycznie w katalizatorze.

No i jak z tym turbo panowie? Czy jeśli zmienię je na k03s i nie zmienię programu to będzie mi to chodziło tak jak było w oryginale czy może coś się zmieni?

Zawsze moge Ci ja wyslac do jUKej.

Turbo jest bardziej wydajne, z zapasem mocy do 220kM

Dev a powiedz ile by to wyszło razem z wysyłka? Odezwij się na priv.
Opublikowano

Nie mam pw

poniżej masz nr do mnie

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 22.10.2014 o 21:05, Dev napisał:

Nie mam pw

poniżej masz nr do mnie

Dev mozesz podac do siebie numer ? Potrzebuje turbo do 1.8