Leriss Opublikowano 29 Września 2014 Opublikowano 29 Września 2014 Witam, Mam chyba uszkodzony pływak, bo dziwnie pokazuje mi poziom paliwa od jakiegos czasu (jak jest między full a 3/4 to pokazuje dobrze, potem pokazuje że jest zero aż do momentu gdy zjedzie do około 1/5 i wtedy znowu pokazuje dobrze). Moje pytanie brzmi, bo nie mogę znaleźć na allegro konkretnie do mojego auta (1.9TDI AFN 110KM 97'), czy będzie pasował taki jak z tej aukcji - http://allegro.pl/vw-passat-b5-1-9-tdi-plywak-wskaznik-paliwa-inne-i4650519607.html ?
jacek70 Opublikowano 29 Września 2014 Opublikowano 29 Września 2014 Masz możliwość sprawdzenia numerów, może to te same?
krzysztof61 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 on wyglada jak od audi , ale cena duza , na forum znajdziesz taki za ok 30 zl . a najpierw go wyjmij i wyczysc , bedzie dobrze , na forum masz opisane jak sie to robi
gerlinski Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Witam, Mam chyba uszkodzony pływak, bo dziwnie pokazuje mi poziom paliwa od jakiegos czasu (jak jest między full a 3/4 to pokazuje dobrze, potem pokazuje że jest zero aż do momentu gdy zjedzie do około 1/5 i wtedy znowu pokazuje dobrze). Moje pytanie brzmi, bo nie mogę znaleźć na allegro konkretnie do mojego auta (1.9TDI AFN 110KM 97'), czy będzie pasował taki jak z tej aukcji - http://allegro.pl/vw-passat-b5-1-9-tdi-plywak-wskaznik-paliwa-inne-i4650519607.html ? Są takie same tylko wtyczka jest inna w passacie ma inny kształt niż w audi.
jacek70 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Może wystarczy tylko jak przeczyścisz styki na kostce, oraz jak poruszasz pływakiem.Możliwe że po prostu coś nie styka.
Leriss Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Witam, Nie chcę otwierać nowego wątku, dlatego spytam tutaj: Jeżeli okaże się że niezbędna będzie wymiana pływaka, to czy należy to zrobić razem z pompą paliwa i czy jest to skomplikowana operacja?
Rekomendowane odpowiedzi