szatniarz Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Jako że mój wczorajszy temat zjadło po backupie, jeszcze raz. Od jakiegoś czasu auto na postoju bierze ewidentnie za duży prąd z aku 0.4A. Zgodnie z poradami podłączyłem go szeregowo pod miernik, i odłączałem bezpieczniki. Niestety nic pobór jak był tak jest. Zdemontowałem maskownice pod kierownicą i odpinałem poszczególne moduły, i dalej pobór sobie wisi. Nawet już otowrzyłem maskę i poodpinałemw wtyczki do których miałem dostęp nadal to samo. Czy któryś z kolegów ma jakieś koncepcje gdzie jeszcze szukać ?
jacek70 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Może jest jeszcze coś: alarm,radio,centralka?
marcin_franz Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Możesz mieć coś podłączone co omija skrzynkę bezpieczników...
szatniarz Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 Radio oczywiście że odłączone to była pierwsza myśl. Aleternator też. Alarmu brak. Centralny zamek jest tylko w kluczyku i wydaje mi się że było to podpięte do bezpiecznika.
POWER-KRIS Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Z rzeczy sztywnych to może elektrowlacznik kulawy na rozruszniku, też potrafi wpierniczac prąd. Edytowane 1 Października 2014 przez POWER-KRIS
neoxpl Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Jaki powinien byc prawidlowy pobor pradu na postoju?
jacek70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Niema żelaznej zasady, wszystko zależy od wielkości aku modelu i przede wszystkim wyposażenia samochodu.
neoxpl Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Ok znalazlem 0,05A srednia. Musze to sprawdzic bo po 3 tygodniach aku zdechł do zera. Edytowane 1 Października 2014 przez neoxpl
szatniarz Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Opublikowano 4 Marca 2015 To ja zakończe temat. Udałem się do zaprzyjaźnionego elektryka samochodowego, okazało się że pompa nie pamietam niestety która, cały czas chodziła i pobierała prąd. I rzeczywiście pokazał mi to i po wyciszeniu się i dzźwięków zew dało się wyłapać delilkatny dźwięk.
Rekomendowane odpowiedzi