kamil1594 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 witam, mam problem w audi a4 silnik 1.8 ADR . otóż po bardzo krótkiej pracy łapie dość szybko wysoką temperature, po dzisiejszej wymianie płynu (borygo), problem pozostał, mało tego w silniku zaczeły klekotać zawory czy winą może być termostat czy raczej pompa wody czy jakiś inny czujnik ?
Mesiah Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Zacznij od termostatu bo jest tani i nie zaszkodzi go wymienić (wahler vernet) choć jego bym nie obstawiał. Motor już przegrzałeś? Rozrząd z pompa wymieniany od kupna auta? Edytowane 30 Września 2014 przez Mesiah
jacek70 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Oby po wymianie termostatu kłopot znikł. Jeśli nie to może się okazać że pompa słaba i mieli.
Mesiah Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Ciekawe czy plastikowy wirnik nie ukręcił się na ośce. Ostatnio jakaś plaga takich przypadków gdzie wcześniej prawie się nie zdarzały.
kamil1594 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 Auto mam od niedawna, takze dopiero zaczynam sie zabierac za owe przygotowania co do eksploatacji (paski filtry itp.) Sprawdze ten termostat dzisiaj i dam znac co i jak z gory dzieki za pomoc
Mesiah Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Kolego rozrząd z olejem leci od razu w dniu kiedy chcesz zacząć używać nowo kupione auto. Nie warto przeciągać. chyba , że sprzedający udowodni , ze było coś wymieniane ale zawsze powtarzam papier przyjmie wszystko i jest cierpliwy. ja jak swój wymieniałem w czerwcu to się przeraziłem. Maiłem założony jeszcze oryginalny napinacz (ten starego typu) i był cały zardzewiały. Auto niby ma przejechane 217 tyś. Pasek mogłem napinać ręką.
kamil1594 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) termostat jest sprawny winna jest pompa wody, krora nie robi obiegu plynu chlodniczego. Tak na wszelki wielki termostat tez leci do wymiany Edytowane 1 Października 2014 przez kamil1594
jacek70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Wymień przy okazji rozrząd. Robota za jednym zamachem i spokój.
Mesiah Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Pompa nie jest napędzana od rozrządu więc nikt jej nie wymienia aż się rozleci. Nie rozumiem takiego podejścia. Nie kup tylko jakiejś badziewnej. Tylko Hepu albo SKF
Rekomendowane odpowiedzi