Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak klimy i ogrzewania klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś kupiłem a4 b5 w dizlu. problem w tym, że nie działa ani klima, ani ogrzewanie....

Wyświetlacz klimatronik działa, reaguje na przyciski, nawiew działa, tylko brak podświetlenia

o ile wcale nie potrzebna mi ta klima, to chciałbym mieć sprawne ogrzewanie na zime :/ Możecie mi pomóc od czego mam zacząć sprawdzanie?

Witam ponownie

Okazało się, że mam walniętą sprężarkę od klimy i zerwany pasek... Na wyłączonej klimie, mogę normalnie obrócić sprężarkę ręką, niestety na włączonej nie daje rady jej poruszyć...

Teraz najważniejsze pytanie: czy dam radę uruchomić ogrzewanie bez sprawnej sprężarki? czy klimatronik nie będzie się buntował ? Nawiew działa, przestawianie wylotów też, panel miga i nie ma podświetlenia...

Opublikowano

Panel powinien migać tylko przez chwilę po czym powinien przejść w tryb pracy-tzm.ogrzewanie powinno działać normalnie.Jeśli możesz włączyć nawiewy,regulować temperaturę to powinno działać przynajmniej w funkcji grzania.Sprawdz też błędy,poza brakiem czynnika nic nie powinno się wyświetlić.

Edytowane przez endriu13

Opublikowano
  • Autor

Okazało się , ze brakuje silniczka od regulacji ogrzewania... Kupiłem dziś używkę niestety dalej nie mam kabla do jego podłączenia...

Opublikowano

Kabelek powinien być przy silniczku. Na pewno kupiłeś do przedlifta?

Opublikowano
  • Autor

według ETKI w roczniku 95 były tam 4 różne silniczki montowane (oczywiście mówię tylko o silniczku ogrzewania):

8D1 820 511 A

8D2 820 511 A

te z a praktycznie nie występują na allegro , a napewno któryś z tych tam był, bo dźwignia jest właśnie pod takie przystosowana

i poza tym

8D1 820 511 B

8D2 820 511 D i właśnie ten ostatni kupiłem (cena była dość okazyjna - 14 zł :) A kabelek jest zapinany na kostkę , mniejsza przy silniczku , a większa za ścianką schowka... I niestety tego odcinka nie mam... Ma ktoś taki może na zapas? :)

Etka zrobiła mnie w jajo... Tam jest to wszystko źle napisane! Faktycznie, mam silniczki z kabelkiem, na 7V, o zupełnie innych numerach... Postaram się taki dostać..

Edytowane przez skiba94suw