Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Radio Concert II - problem z tylnymi głośnikami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak w temacie. Mam problem z radiem Concert II. Kupiłem swoją a4b5 98 właśnie z tym radiem i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że czasami nie grają mi tylne głośniki(tylne głośniki są pioneera). Czytałem, że aby Concert 2 dobrze grał w a4b5 trzeba kupić przejściówkę can-bus (koszt 170zł). I tak mi się wydaje, że mój problem właśnie wynika z braku tej przejściówki.. Poczytałem trochę na różnych forach i doczytałem się, że w mojej a4 nie powinno działać nawet podświetlenie tego radia (chyba, że wlutuje się kabelek w pin 8) Tyle, że podświetlenie działa więc już sam nie wiem czy mam kupić tą przejściówkę czy nie. Gdyby to było 30-50zł to bym zaryzykował i sprawdził, ale skoro bliżej 200 niż 50 to postanowiłem zaryzykować tematem tutaj. Może jakiś spec się wypowie i coś mi doradzi.

W skrócie:

po włączeniu radia tylne głośniki raz grają, a raz nie grają (przednie chyba w ogóle nie są podłączone). Czy to zwykle radio czy cd dzieje się tak samo. Cd się kreci, muzyka niby leci, a nic nie slychac. Jak pare razy wyłącze i włącze radio to wszystko śmiga, ale czasami trzeba to zrobic 10-15 razy wiec to juz sie troche mija z celem. Ściągnąłem blaszki z radia i nie widzę aby coś tam było majstrowane. Radio nie ma chowanych gałek (jeśli to ważne). BOSE mi nie wyskakuje przy wlaczeniu radia.

Na vagu wywala to:

VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 8E0 035 186 L
Component and/or Version: concert II GRO 0001
Software Coding: 01000
Work Shop Code: WSC 63251
2 Faults Found:
01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285)
49-00 - No Communications
01305 - Databus for Infotainment
49-00 - No Communications

7inc61q0ofoz_t.jpg

bs387kseam81_t.jpg
r40bapb6j76w_t.jpg
svuqsigx80w5_t.jpg
71pxfdw215l1_t.jpg
Edytowane przez pablo1381