Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Wymiana oleju w ASB (Trójmiasto)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z okolic Gdańska wie gdzie jest jakiś sprawdzony warsztat w którym wymienią mi olej w ASB. Ale pomijając ASO.Będe wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Z tego co ja wiem (tez mam automat. jak wiekszosc aut w USA) jezeli nie wymieniales oleju w skrzyni do 60000 mil to po 60000 jest to nie wskazane moge sie mylic oczywiscie ale w 80% przypadkach szybciej sypie sie skrzynia.

Opublikowano

zgadzam się z kolegą, olej wymienia sie w krytycznych sytuacjach tzn. totalny remont skrzyni po wcześniejszym zmieleniu trybów, w innym wypadku wlewa się z powrotem ten co był uprzednio w skrzyni , tym bardziej że twoje auto ma 7 lat i swoje przejechało :P

Opublikowano
  • Autor

Z kolei ja słyszałem że olej jednak się wymienia w ASB . Więcej info na ten temat można znależć na stronie www.automat.pl

poprawiony url

by pre_pl

Opublikowano

Bylinski Sylwek, spróbuj jeszcze na ul. Kwietnej (Oliwa), zaraz obok alarmów.

Ceny mogą mieć niższe.

Opublikowano

W automacie wymienia się olej w odróżnieniu od ręcznej, do tego jeszcze filtr.

Opublikowano

Jak wezmiesz szabelke od skrzyni o ile jest i olej ma kolor czerwony to mozesz wymieniac a raczej powinienes

co ile to zalezy od stylu jazdy i warunkow tzn miasto czy trasa przyjmij zawsze 70% tego co podaja w ksiazkach w Polsce to sie nie sprawdza

ja w swoim bylym oplu zmienialem olej co 30 tys ale to wersja amerykanska itd i to sprzed 95 roku a to ma znaczenie

W ASB olej sie wymienia nie wiem dokladnie jak jest w audi ale zazwyczaj spuszczasz olej sciagasz miske i wymieniasz rowniez filtr, zakladasz nowa uszczelke pod miske skrecasz wszystko i wlewasz olej

nie wiem jak w audi ale na szabelce moze byc stan dla skrzyni rozgrzanej i zimnej i radze nie przekraczac stanu grozi powazna awaria

wracajac do koloru dotyczy to w sumie tylko dextrona 2 jezeli olej jest czerowny to wszystko ok jezeli jednak ma odcien niebieskawy (wez kropelke z szabelki na bialej kartce) to jest problem swiadczy o duzym zuzyciu skrzyni

i to tyle a tak apropo wszystkiego to olej w manualu tez sie zmienia srednio co 150kkm

pozdrowka