Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Krzywy amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem że przy skręcaniu w lewo słychać dość mocne stuknięcie dźwięk podobny do przeskakującego metalu o jakiś rant, sprawdzałem czy to nie wahacze ale niedawno były wymieniane wszystkie, pewien znajomy mechanik powiedział że prawdopodobnie przy jakimś mocniejszym uderzeniu zgiął się delikatni amortyzator i to dlatego.

Zaczęło się to gdy w sytuacji zagrożenia ze sporą prędkością jechałem na krawężnik czy to może być przyczyna i czy jest możliwe żeby skrzywić amortyzator ?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

Nie wiem czy w audi ale w Golfie dawno temu też skrzywiłem. Jeśli faktycznie masz skrzywiony to tylko wymiana i to parka.

Opublikowano

u mnie taki dźwięk był jak pękła sprężyna ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam taki problem że przy skręcaniu w lewo słychać dość mocne stuknięcie dźwięk podobny do przeskakującego metalu o jakiś rant, sprawdzałem czy to nie wahacze ale niedawno były wymieniane wszystkie, pewien znajomy mechanik powiedział że prawdopodobnie przy jakimś mocniejszym uderzeniu zgiął się delikatni amortyzator i to dlatego.

Zaczęło się to gdy w sytuacji zagrożenia ze sporą prędkością jechałem na krawężnik czy to może być przyczyna i czy jest możliwe żeby skrzywić amortyzator ?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

mam identyczną sytuację, tylko u mnie nie zawsze słychać to stuknięcie, a gdy już jest to czuć wyrażny opór na kierownicy, przeważnie przy manewrowaniu na parkingu.

mam obawy, że może być problem z maglownicą, za dwa tygodnie jestem umówiony na warsztacie więc może to ogarniemy i dam znać, a do tej pory będe śledził wątek, może ktoś coś wtrąci