leewang Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Jeżeli o mnie chodzi to po wymianie górnych lewych wahaczy, dolnego banana i łącznika stabilizatora jest cisza. Dokładnie nie wiem co było przyczyną, ale asekuracyjnie wymieniłem wszystko jak już było rozebrane
resiak82 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 W dniu 6.08.2017 o 12:10, emdzej91 napisał: Poradzil ktos sobie z ta skrzypiaca wersalka? Pojechalem wczoraj na urlop i na ostatnich kilometrach po dolach tak zaczelo skrzypiec/trzeszczec/chroborac ze az ludzie sie dziwnie patrzyli.... U mnie też skrzypiało na garbach i nierównościach. Pomogła wymiana łączników stabilizatora. 15 min roboty
sadoo Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu jestem znowu posiadaczem A4 B8, tylko tym razem w TDI. Mam problem z dziwnymi dźwiękami stukania, które bardzo mnie frapują a od pewnego czasu nawet irytują . Jest to stukanie jakby coś było przyklejone do opony. (opony czyste) Stukanie występuje w zakresie prędkości od ok 30 do 100 km/h najmocniej słyszalne jest to zakresie 45-70 km/h (pewnie powyżej 100 tykanie zlewa się już z szumem opon i otoczenia i jest niedostrzegalny), występuje to na biegu jak i na luzie, na nawierzchni idealnie równej jak i nierównej, jazda na wprost i przy skręcaniu (może przy skręcie w prawo jest to mocniej słyszalne, przy hamowaniu też jakby się nasilało) wraz ze wzrostem prędkości "tykanie" ma większa częstotliwość. Macie może jakieś pomysły ewentualnie doświadczenie z taka przypadłością. z góry dzięki, za każda podpowiedź
marcys001 Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 4.09.2018 o 21:04, sadoo napisał(a): Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu jestem znowu posiadaczem A4 B8, tylko tym razem w TDI. Mam problem z dziwnymi dźwiękami stukania, które bardzo mnie frapują a od pewnego czasu nawet irytują . Jest to stukanie jakby coś było przyklejone do opony. (opony czyste) Stukanie występuje w zakresie prędkości od ok 30 do 100 km/h najmocniej słyszalne jest to zakresie 45-70 km/h (pewnie powyżej 100 tykanie zlewa się już z szumem opon i otoczenia i jest niedostrzegalny), występuje to na biegu jak i na luzie, na nawierzchni idealnie równej jak i nierównej, jazda na wprost i przy skręcaniu (może przy skręcie w prawo jest to mocniej słyszalne, przy hamowaniu też jakby się nasilało) wraz ze wzrostem prędkości "tykanie" ma większa częstotliwość. Macie może jakieś pomysły ewentualnie doświadczenie z taka przypadłością. z góry dzięki, za każda podpowiedź Miałem bardzo podobne objawy, okazało się że sparciałe były gumowe podkładki/gniazda tylnych sprężyn. /att/0/0/0/0/1/0/4/0/2/f14a7059cd7cfab0fb2fc64b8dd81b24-audi-a4-s4-b9-galine-spyruokles-gumine-atrama.jpeg ATT10402 Audi A4 S4 B9 Podkładka / Gniazdo sprężyny tylnej 8W0512149A - Używane części samochodowe online, w niskiej cenie | OVOKO OVOKO.PL OVOKO.PL używana część do ATT10402 Audi A4 S4 B9 Podkładka / Gniazdo sprężyny tylnej 8W0512149A samochodu {m.} {Ms} online w dobrej cenie☑️. Używane części samochodowe - szybkie... Edytowane 18 Lutego 2023 przez marcys001
dekiel 13 Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 To jest gdybanie i to przez duże G w Twoim przypadku ponieważ trudno zlokalizować położenie żródła stuków.Do sprawdzenia całe zawieszenie i układ kierowniczy.
Rekomendowane odpowiedzi