Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu ADR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciał bym sie dowiedzieć coś więcej o wymianie rozrządu w moim audi.1 czy mam łańcuch? , 2 czy jest potrzeba zdejmowania chłodnic i zderzaka? 3 rozrząd był wymieniany przy 220 km a teraz mam 256 km i ile jeszcze mogę jeździć ( ja nie wymieniałem)

Opublikowano

Łańcuch jest z tyłu silnika, ale jeśli tam nic nie brzęczy, nic się nie dzieje to nie ruszaj, co do rozrządu wydaje mi się że musisz odsunąć pas przedni, a najlepiej go zdemontować, dla sprawnego mechanika zajmuje to kilkanaście minut, bo wie gdzie co i jak ma odkręcić. Wymieniany był na pewno czy tak mówił poprzedni właściciel ?? masz to udokumentowane ?? ile czasu ma rozrząd ?? jeśli powyżej 5 lat to zerknij w jakim stanie to jest bo przebieg to nie wszystko kwestia eksploatacji i czasu.

Opublikowano
  • Autor

właściciel powiedział właśnie;/ czyli może byc xxxx już przejechane. Kolega kupił i mu po tygodniu pękł pasek więc wolał kupic silnik za 1500zł . wracając do rozmowy to pompę sie wymienia zawsze czy wystarczy pasek i naciągacz ?

Opublikowano

Wymien wszystko dla swietego spokoju .a robota latwa sam zrobisz .o ile nie masz 2 lewych rak

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

wymieniałem uszczelki pod głowicą w 8 zaworówkach więc problemu tu nie bede chyba miał. Tylko ta pompa jest dostyć droga i dlatego pyatam czy wszyskto wymienić

Opublikowano

Wymien bo jak sie zerwie bedziesz prul jeszcze raz wszystko .lepiej zapobiegac niz leczyc

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Z tymi 5 latami co do wymiany w benzynie to nie przesadzajcie! Ja w swoim ADR wymieniałem kilka dni temu po około 9 latach. Zarówno wszystkie paski jak i napinacze i rolki nie wykazywały oznak zużycia i mogłem jeszcze conajmniej 1 rok poczekac z wymianą. Jedynie pompa wody/wirnik był w kawałkach ale jeszcze fabryczna pompa,nie wymieniona poprzednio przy 200 000 km/ oraz uszczelki pod kołami zębatymi walu korbowego oraz walka pośredniego kwalifikowały się do wymiany/były wycieki oleju z uszczelki walu korbowego/ .Mechanik 9 lat temu po wymianie rozrządu dał mi gwarancję na 100 000 km i max 10 lat!!!! Przegląd u niego co 30 000 km Podstawa to oryginalne paski i napinacze oraz dokręcanie śrub kluczem dynamometrycznym a nie siłą mięśni mechanika ! Pzdr