Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

00858 - connection radio zf output to antenna amplifier 011 - open circuit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po wymianie radia Concert II na nawigację RNS-E wyskakuje mi błąd " 00858 - connection radio zf output to antenna amplifier 011 - open circuit ".

Choć nie mam pewności czy przed wymianą tego błędu nie było ?

Jeśli ktoś już spotkał się z tym problemem proszę o info...bo nie wiem czego szukać ?

Opublikowano

U mnie to samo;/ i radio nie gra...

Edyta:

Znalazłem rozwiązanie problemu. Wszystkiemu winny jest jeden (żółty)kablek w wtyczce D11(sygnał mute) - radio dostaje sygnał i się wycisza... Należy wypiąć ten pin z czarnej kostki 8 pinowej( to ta na której znajduje się stały plus i masa), można go wpiąć w dowolne pustę miejsce w kostce. Jak coś to wieczorem dam fotki bo teraz jestem poza domem

Edytowane przez C4_KAWON

Opublikowano
  • Autor

z tym że u mnie radio gra normalnie, nie widzę żeby było coś nie tak ? :)

Poza tym wyskakującym błędem którego nie można skasować :/

Opublikowano

No u mnie ten błąd też jest, ale radio gra normalnie, także tego...

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

RNSE ma podwójne wejście do anteny zobacz czy masz w instalacji takie,jak masz podpięte tylko na jedną to w drugim wykrywa obieg otwarty i wywala błąd,nic to nie przeszkadza,radio i na jednej będzie działać normalnie.

Opublikowano

Podopnę i tą drugą.

Dzięki młody:-).

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki :)

A po co mu dwa wejścia antenowe :huh:

Opublikowano

Ok, dzięki :)

A po co mu dwa wejścia antenowe :huh:

żeby poprawić odbiór fal z pomocą Audi Diversity czyli 4-ech dodatkowych anten, które masz w bocznych szybach

Opublikowano
  • Autor

nie widziałem u mnie jakiś innych kabli antenowych, chociaż odłączałem od concerta jakiś jeszcze kabel taki musztardowy kolor. Tak się zastanawiałem od czego on jest ?

Opublikowano

A ja całe życie myślałem że te szyby są podgrzewane i u mnie są zepsute bo szron nie puszczał...

Tak jest to musztardowa wtyczka.

Opublikowano
  • Autor

hehe ja też tak myślałem :grin:

Czyli muszę zmienić przejściówkę na dwa wejścia, znalazłem na allegro coś takiego http://allegro.pl/adapter-antenowy-fm-rns-e-rnse-audi-diversity-i4718167847.html

czy tą wtyczkę musztardową Diversity mogę wpiąć bezpośrednio do RNS-E ? Czy muszę mieć tą przejściówkę co wspomniałem wcześniej ?

Opublikowano

Ta brązową wtyczka w instalacji auta ma inaczej wycięte ząbki i nie podejdzie do rns bez przejsciowki...

Ta z aukcji bd ok

Edytowane przez C4_KAWON

Opublikowano
  • Autor

dzięki i sprawa wyjaśniona :D

Opublikowano

A właśnie że można bez przejściówki diversity. Jeśli przejściówka antenowa, którą masz, jest od strony radia podwójna, to wystarczy że rozbierzesz obie wtyczki (musztardowa i biała-ta od przejściówki) i włożysz do białej końcówkę od anteny Diversity.

Z tego co wiem to w avancie są 3 anteny, na tylnej szybie i na bocznych, nie wiem skąd kolega wyżej wziął info o 4 dodatkowych antenach :)

Opublikowano

Ja zapytam inaczej, bo mnie ciekawi temat Diversity. Mam w B6 dodatkowe anteny w tylnych bocznych szybach, ale za radiem nie znalazłem przewodu, Skąd mam go wziąć? Muszę ciągnąć z tyłu auta, czy jest gdzieś upchany?

Opublikowano

Masz ori radio? Możesz sprawdzić jaki masz wzmacniacz antenowy w bagażniku.

Opublikowano

Tak, mam ori. Do sprawdzenia wzmacniacza muszę rozebrać boczek?

Opublikowano

A jakie radio masz? Jak od nowości było ori to drugi kabel antenowy powinien być za radiem, tak mi się wydaje.

Tak trzeba ściągnąć boczek.

Opublikowano
  • Autor

szeryf ma racje można bez przejściówki :) i tak właśnie zrobiłem wszystko hula :banan: Z tym że mam jeszcze jeden błąd :kwasny:

" 02454 02454 - Microphone Unit (in Front Roof Module) (R164) 011 - Open Circuit " Miałem zamontowany oryginalny telefon czy to ma coś z tym wspólnego ?