Opublikowano 31 Stycznia 201610 l A do benzyny to tez podejdzie , czy tylko diesle? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Lutego 201610 l Moduł dedykowany do A4 to koszt 1100 w ASO, wydechy zakładasz od SQ5 albo od 3.0 Bi Tubo A7 albo A6 i to wszystko, trzeba tylko ogarnąć dobrego spawacza co to wszystko ładnie spasuje, trochę kabelków i przy odrobinie szczęścia i wkładu własnego temat zamykamy w 2 tysiale
Opublikowano 12 Lutego 201610 l Miałeś fabryczny moduł dedykowany do A4 czy jakiegoś zewnętrznego producenta ?
Opublikowano 13 Lutego 201610 l Miałeś fabryczny moduł dedykowany do A4 czy jakiegoś zewnętrznego producenta ? Tak miałem fabryczny do A4 i dodatkowo MAXHAUST SOUNDBOOSTER
Opublikowano 13 Lutego 201610 l Hmmm, ciekawa sprawa, jakie są plus minus koszta zakupu (podłączenie ogarnę sam)? i Gdzie ewentualnie można by kupić takie coś? Ps. musi być mmi 3g+? (bo rozumiem że sterowanie w mmi?)
Opublikowano 13 Lutego 201610 l musi byc odpowiedni gateway aby to zakodować Znasz numery, które to obsługują? A sam sterownik wydechu ma numer, można go kodować?
Opublikowano 13 Lutego 201610 l Znalazłem na kufatec, ale cena zaporowa... https://www.kufatec.de/shop/de/sound-booster-pro/audi/komplettset-active-sound-incl-soundbooster-audi-a4-8k-a5-8t
Opublikowano 16 Lutego 201610 l Panowie jak to jest z montażem tego wydechu? Ani Audi ani Kufatek, nic nie wspominają o wymianie Gatewaya, a Kufatek z reguły pisze, że możliwa będzie konieczność wymiany jakiegoś modułu.
Opublikowano 16 Lutego 201610 l Gateway POLIFT ma w liście instalacyjnej adres A9 - Structure Bourne Sound w przedlifcie tego nie byłoMozliwe ze ASO poprzez kod SVM umozliwi tez podniesienie softa do wersji ktora ma juz ta opcje Gdzies miałem zapisane kodowanieMCE 09 ---> Coding 07 ---> LongCodinm Helper ----> BYTE 11 Bit 6 zmiana z 0 na 1Jesli brak podpowiedzi VCDS to kodujemy w binary :Stary 10000011Nowy 11000011GATEWAY 19 ---> instalation list ---> odznaczamy ---> A9 Structure Bourne Sound ---> EXit]
Opublikowano 16 Lutego 201610 l Dzięki Grzegorz. Myślę, że będzie to również działać na przedliftowym Gatewayu. Poliftowy jest, prawdopodobnie, potrzebny żeby mieć właśnie to menu na MMI. Kolega Marcin-S4 nie zmieniał i nie był w ASO na update softu. Mam nadzieję, że się nie mylę. ?
Opublikowano 16 Lutego 201610 l Pasuje aby sie wypowiedział co kodował itd. w Gateway przedlift mozna sprawdzic czy mamy dostepny ten adres w liscie instalacyjnej
Opublikowano 16 Lutego 201610 l A masz może Grzegorz pinologię tego układu? W schematach do przedlifta brak
Opublikowano 16 Lutego 201610 l Cześć, a wiecie może jaki nr ma sam moduł albo gdzie by można go kupić?Bo idzie kupić tą puszkę co jest przy wydechu, tylko brak jest kabelków i sterownika, bo jak się domyślam Kufatec, oprócz sterownika dorzuca jeszcze Gateway, który to obsługuje?