Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o fotki siatki bagażnika mocowanej w pionie-sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam sedana i chciałbym dowiedzieć się jak jest mocowana siatka bagażnika w pionie a konkretnie za tylnym oparciem. Jak to jest rozwiązane w sedanie.Czy jest taka możliwość?

Opublikowano

Musisz mieć zamontowane haczyki na torby i na nich podwieszasz siatkę. Z tym, że wtedy siatka jest podwieszona w połowie powierzchni bagażnika, a nie jak w avancie zaraz za oparciem.

http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=11006

Edytowane przez afroo.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. :) Właśnie myślałem o tych hakach. Szkoda że tak daleko od oparcia są mocowania.

Opublikowano

One są mocowane po lewj i prawej stronie bagażnika.

Po otwarciu klapy masz je w zasięgu ręki. Sam je mam zamontowane w sedanie i powiem Ci że rewelacja jak się jedzie z większymi zakupami typu 8 siatek lub więcej to po prostu piękna sprawa jak wszystko jest na miejscu po np. gwałtownym hamowaniu. :wink:

Opublikowano
  • Autor

A wierciliście jakieś otwory do tych kotwic?

Opublikowano

:facepalm:

Są otwory w półce po obu stronach.

Opublikowano

Nie niema potrzeby są już ori miejsca na te mocowania. Wsuwasz tylko dwie blaszki (takie jak kiedyś do głośników uniwersalnych ) przykładasz w odpowiednie miejsce podstawę haczyka i wkręcasz dwa wkręty w specjalne blaszki które wsuwa się w blachę bagażnika w której już wszystko jest łącznie z odpowiednim profilem na ten haczyk i dziurami na śruby

Dodatkowo haczyki mają zamontowane spowalniacze więc jak zdejmiesz siatkę to haczyk nie napier*ala w blachę tylko spokojnie się podnosi tak żeby nie przeszkadzał przy przewożeniu innych rzeczy

Potrzebny jest tylko komplet czyli haczyk , śruby 2 szt i dwie blaszki na stronę można zamontować po obu stronach bagażnika wtedy kupujesz dwa komplety. koszt jednego w ASO z tego co pamiętam to około 40 zł

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje pięknie Robero. :) To jest odpowiedź którą się oczekuje od forumowicza. :) Niestety muszę to na jakiś czas odłożyć bo dzisiaj kobieta wjechała mi w bok auta. :facepalm:

Opublikowano

O to żebyś nie odkładał tak ja.Mi jak baba zrobiła obcierkę to sprawa do sądu i już 2 lata nidlugo zacznie się trzeci ale razem z odsetkami będzie na drugi taki samochód. Także niedaj się przypadkiem wyd**ć ubezpieczycielowi

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Koledzy a te "haki" zakupione w ASO mają już w zestawie te blaszki i wkręty potrzebne do zamocowania? I czy takie coś by pasowało czy muszą być typowo A4 B6??

http://allegro.pl/wieszak-bagaznika-skoda-octavia-2-3-hb-i4720583902.html

http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=11006

Opublikowano

Kołki i śruby kupujesz osobno.

Kupuj komplet wg numerów części z wątku na A6 klubie. Haki i rozstaw śrub są uniwersalne, pasują do B6/7/8.

Opublikowano

W ASO dostałem komplet do zamontowania, ale i tak śruby a właściwie blachowkręty były trochę za krótkie- słabo trzymały więc dobrałem dłuższe

A i jeszcze jedna rzecz w Sedanie B6 wygląda to trochę inaczej niż na zdjęciach w linku który wkleił jalku8891 i są inne mocowanie a nie plastikowe wciski. Do B6 w ASO dają blaszki które się nie wciska z dołu tylko wsuwa z boku blaszki takie jak do montażu uniwersalnych głośników (są na to specjalne otwory ) Tak więc nie sugerujcie się do końca tym co jest na forum A6 ponieważ w A4 B6 w sedanie te otwory nie są prostokątne tylko okrągłe i te spinki będą wam na grzyba..

Opublikowano

W ASO dostałem komplet do zamontowania, ale i tak śruby a właściwie blachowkręty były trochę za krótkie- słabo trzymały więc dobrałem dłuższe

A i jeszcze jedna rzecz w Sedanie B6 wygląda to trochę inaczej niż na zdjęciach w linku który wkleił jalku8891 i są inne mocowanie a nie plastikowe wciski. Do B6 w ASO dają blaszki które się nie wciska z dołu tylko wsuwa z boku blaszki takie jak do montażu uniwersalnych głośników (są na to specjalne otwory ) Tak więc nie sugerujcie się do końca tym co jest na forum A6 ponieważ w A4 B6 w sedanie te otwory nie są prostokątne tylko okrągłe i te spinki będą wam na grzyba..

jaku8891 jaku8891 :P bez L

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Widzę temat się rozwinął jak mnie nie było. :) Autko już mam zrobione. :banan: Musieli co nie co poprawiać i sprawy regulacyjne ale zrobione jest dobrze i na nowych częściach. :wink: Wracając do tematu to po przeczytaniu to tak potrzebuje: dwie kotwice cztery blaszki oraz cztery blachowkręty. Muszę jeszcze zlokalizować gdzie znajdują się dokładnie te otwory do mocowania po opisie Roberta. :wink: Dzięki za pomoc. :)

Opublikowano

Niema problemu jak chcesz to zrobię Ci fotkę i zaznaczę co i jak

Opublikowano
  • Autor

O fajnie Roberto by było nie to żebym był leniwy ale jestem bardzo ciekaw właśnie jak to wygląda w sedanie za nim zrobię u siebie :wink: Na pewno inni też by skorzystali :wink:

Opublikowano

W prostokatne otwory wsuwa się metalowy zatrzask, który zachodzi na okrągły otwór. Przez okrągły przechodzi wkręt mocujący platikowa kotwicę i tenże właśnie zatrzask lub spinkę jak zwał tak zwał.

W moim przypadku pomimo że w ASO kupowałem komplet to śruby a właściwie blachowkręty były za krótkie

1acefc69b45bb993gen.jpg

Opublikowano
  • Autor

Pięknie dziękuje za fotkę i pomoc w temacie. :D Od razu zaopatrzę się w dłuższe blachowkręty tak jak radzisz. :)

Patrzę w etkę to blachowkręt ma być N01396921 czyli 4,8x16 a na forum A6 N01397529 4,8x19 (czyli te dłuższe brać?) jaki numer mają te blaszki bo nie mogę ich wyszukać?

Ok. Znalazłem pomocny link. :wink:

http://www.audiworld.com/forums/s4-b6-b7-platforms-discussion-49/trunk-hooks-saloon-all-part-numbers-2549688/#post22037259

Edytowane przez Tikas

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

:hi: A jak zmontować można te uchwyty/haki w avancie?

Zauważyłem, że u niektórzy mają uchwyty już w osłonie rolety. Ja nie posiadam :(. Jak to ewentualnie dorezać można?

Opublikowano

:hi: A jak zmontować można te uchwyty/haki w avancie?

Zauważyłem, że u niektórzy mają uchwyty już w osłonie rolety. Ja nie posiadam :(. Jak to ewentualnie dorezać można?

W Avancie jest inaczej - Trzeba mieć rolete pochodzącą z pakietu "bagażnik" . Ma ona już zintegowane haczyki przystosowane do fabrycznej siatki na zakupy

tak to u mnie wygląda

IStR13Y.jpg