Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.6 - ile km wytrzyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe no tak to juz jest duzy plus. Lecz reszta materiałow to juz nie jest to co kiedys o zabezpieczeniu antykorozyjnym juz nawet nie ma co wspominac.

Opublikowano

To w A4 jest z tym problem? Że A6 C5 gniły to wiem, ale z A4 chyba nie było problemu. Sam mam przecież 19 letnie auto i nie ma z tym jakiegoś większego problemu. Co nie co pojawia się na rantach przednich błotników ale to raczej nie kwestia zabezpieczenia antykorozyjnego tylko wypolerowania przez piasek z kół.

Opublikowano

No jest napewno wiekszy niz A80 czym nowsza generacja tym jest gorzej lecz i tak niejest tak zle jak z innymi markami.

Edytowane przez neoxpl

Opublikowano
  • Autor

Ok temat do zamknięcia myślę, dzięki za pomoc, rzeczywiście technicznie wszystko było ok, lecz blacharsko pozostawiało sporo do życzenia. Szukam dalej :-)

Co do dyskusji na temat szeroko pojętego "klimatu" to szukam raczej wygodnego auta którym mogę pojechać raz na 2 tygodnie do rodziców (niestety pracuję w innym mieście), raz w tygodniu na zakupy i czasem z dziewczyną nad morze lub w góry więc raczej zależy mi na czymś w miarę niezawodnym w moim budżecie, a nie na zachwytach na temat spasowania plastików, tymbardziej że, poprzednio jeździłem Oplem Fronterą więc spartańskie wnętrza mi niestraszne :-)

Rozważałem też 80 b4 jednak po oględzinach paru stwierdzam że na rynku są jeszcze większe padaki, wymęczone przez "młodych gniewnych" i rolników jeżdzących nimi w gumofilcach.

Edytowane przez symbioza

Opublikowano

W A4 b5 problem z blachą? Pierwsze słyszę. Grama rdzy nie znajdę u siebie prócz rantów przednich błotników, gdzie lakier jest zdardy do gołej blachy przez piasek i kamienie. Tam jest nalot (nalot, nie dziury ;) ).

Opublikowano

Nikt nie pisze ze problem z blacha [emoji6] tylko smiem twierdzic ze ocynk juz nie ten co kiedys 80 b3. Takie moje zdanie poprostu. U mnie A4 B5 tez ranty chypało lecz 80 b3 nic im sie niedzieje przynajmniej u mnie.

Opublikowano
  • Autor

W A4 b5 problem z blachą? Pierwsze słyszę. Grama rdzy nie znajdę u siebie prócz rantów przednich błotników, gdzie lakier jest zdardy do gołej blachy przez piasek i kamienie. Tam jest nalot (nalot, nie dziury ;) ).

W moim oplu buda odpadała od ramy - to jest rdza :D a nie te "nalociki"

Opublikowano

W moim oplu buda odpadała od ramy - to jest rdza :D a nie te "nalociki"

Dlatego nie rozumiem na jakiej podstawie stwierdzenie, że ocynk gorszy niż w B4 skoro nic nie rdzewieje po 20 latach ;)

Opublikowano

W rocznikach 95 zabezpeiczenie antykorozyjne jest takie same jak w b4

Opublikowano

U mnie rdza pojawiła się tylko pod listwą gumową dolnych drzwi. Są już w cienkim stanie więc w przyszłym roku planuje je wywalić, dziury załatać i pomalować. Wie ktoś może czy do b5 przed liftem można dokupić jakieś osłony progów?

Opublikowano

Ocynk to ocynk. U mnie też po 20 latach jedyna rdza pojawiła się na wgiętym błotniku po pękniętym wahaczu :facepalm:

Czy akurat wielowahacz to zaleta to bym się kłócił. Może i komfort coś tam poprawia ale na pewno nie jest to zaleta. Chociażby w A3 tego carostwa nie ma a jakoś nie czułem nigdy dyskomfortu w niej.

Co do silników to moim zdaniem nie do zajechania. Chociażby 1.8 jest od groma w gazie, jeżdżą po 20 lat, jeszcze niektórzy zalewają mineralem a i tak dają radę. Silniki o wiele bardziej wytrzymałe niż współczesne, zwłaszcza że teraz większość po downsizingu, padają rozrządy, wtryski, wałki, dwumasy, dosłownie wszystko...

A czy 80 jest lepiej wykonana od A4 to też bym się kłócił. A4 to mimo wszystko nowsza konstrukcja, Audi na pewno starało się poprawić wiele rzeczy a nie oszczędzić na wszystkim. Wyposażenie z 80 na pewno nie jest lepsze od tego które można mieć dostępne w A4. Ja w pierwszej A4 miałem klimę, grzane d*py, pełną elektrykę, głośniki przód/tył i od groma pierdółek, teraz mam klimę, szyber, elektrykę i inne pierdółki. Wątpię czy w 80 można mieć np: składane, grzane, fotochromatyczne, elektrycznie sterowane lusterka, szyber elektryczny, klimę automatyczną, xenony, grzane kubły w skórze elektrycznie sterowane, tempomat, 6 poduszek powietrznych, centralny zamek z pilota, wspomaganie, i od groma pierdółek ułatwiających życie jak składana kanapa z podłokietnikiem, regulacja kierownicy w 2 płaszczyznach, multifunkcja, itp itd.

Dla mnie 80 wygląda zwyczajnie przestarzale, A4 mimo tego że też ma już swoje lata wygląda jeszcze przyzwoicie i ma duży potencjał żeby coś z niej wymodzić :banan:

Takie moje zdanie

Opublikowano

Nie chodzi o sama jakosc lecz o klimat. A co do jakosci sama podsufitka, slupki, pajak w kierownicy sa gorsze jakosciowo co jeszcze niepamietam.

popieram cie neoxpl . podsufitka i pajak do d*py !! ale skrzynia biegow , kocham ją :)

Opublikowano

Nie chodzi o sama jakosc lecz o klimat. A co do jakosci sama podsufitka, slupki, pajak w kierownicy sa gorsze jakosciowo co jeszcze niepamietam.

popieram cie neoxpl . podsufitka i pajak do d*py !! ale skrzynia biegow , kocham ją :)

Nie wiem co macie do tego pająka i podsufitówki. U mnie obie te rzeczy są lepsze niż miałem w A80.