Vanzz3 Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam! Jestem nowym posiadaczem Audi. Postanowiłem, że miło będzie zawitać na forum w razie jakichkolwiek pytań czy porad. Jest to moje drugie autko. Wcześniej miałem przyjemność jeździć Seatem Ibizą, ale możliwość o zmienieniu auta padł właśnie na ten model. Dlaczego kombi? Otóż niekoniecznie mi podchodzi wersja w sedanie. Rodziny nie mam i w najbliższym czasie się na to nie zanosi. Jest to Audi z 2005r z przebiegiem 190+ tyś. Motor to 2.0 tdi w połączeniu z multitronic'kiem mnie w zupełności zadowala. Może nie jest to wypasiona wersja wyposażenia, ale takie podstawy jak dla mnie ma. Przy kupnie autka wielką uwagę poświęcałem na to, żeby auto było zadbane a także sprawne techniczne. Audi sprowadzone z Holandii, sprawdzałem na stacji diagnostycznej- nie malowane co mnie naprawdę zdziwiło. Jak na razie nie mogę się nic więcej wypowiedzieć na temat tego egzemplarzu, ponieważ mam go dopiero 2 dni. Mam takie jeszcze pytanko. Widzę, że w drzwiach mam czerwone lampki. Na niektórych zdjęciach widziałem u innych użytkowników, że im świecą. Niestety.. u mnie nie. Jak i gdzie można sprawdzić gdzie jest problem? (w żadnych drzwiach nie świecą się, a nawet klapa bagażnika)- jakiś bezpiecznik? Pozdrawiam Vanzz3!
JulekSławek Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Po pierwsze bezpieczniki najlepiej z rozpiski, albo probówka i szukasz. Gorzej jak wywali po wymianie, wtedy podrapać się po głowie czemu...
akjam Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Fajna baza do modzenia. Bezawaryjności przede wszystkim a później Powodzenia w rezaniu. Co do lampek to pewnie masz tylko atrapy, zaślepki a nie lampki. Zdejmij tapicerkę a zobaczysz. Edytowane 6 Listopada 2014 przez akjam
shakal Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Fajny avancik To że wyposażenie auta Ci teraz wystarcza to nie znaczy że za tydzień też tak będzie Jak zapisywałem się na forum to też myślałem że znajdę tutaj "jak wymienić żarówkę" lub "czym wyczyścić tapicerkę" Ale po przeforsowaniu tematów innych użytkowników zaczęło sie... Tak, że powodzenia w rezaniu i bezawaryjności A co do lampek to tak jak pisze akjam, na 99% są to tylko odblaski.
Vanzz3 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Opublikowano 6 Listopada 2014 Już mam pewne plany co do wyglądu autka. Na sezon letni przewiduje felgi z sline. Przyciemnić szyby. No i jak dla mnie najważniejsze to utrzymać autko w takim stanie jakim jest w tej chwili. Nie mam garażu na tyle gabarytowego, że przeprowadzić jakiś detaling we wnętrzu. Na pewno zobaczę czy to faktycznie są lampki, czy odblaski. Dziękuje za miłe komentarze, ale nie boję się tych negatywnych! Pozdrawiam Vanzz3!
jhimo Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 gratulacje zakupu najtansze pierwsze mody to chyba ledy do postojowek i rejestracji do tego modul kierownicy pod tempomat+ tempomat
Vanzz3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Dzieki wszystkim za opinie. Jednak nie twierdze, ze cos nowego sie nie pojawi. Juz tam nawet moze i sa jakies plany. Na sezon letni felgi sline w rozsądnym rozmiarze 17'. Napewno oświetlenie wnętrza pojazdu w ledach. Jednakże autko w poniedziałek oddaje na warsztat na kompleksowa wymianę olei i filtrów. Narazie w skrzyni oleju nie bede wymieniał, bo pierw musze jakiegos konkretnego mechanika od skrzyń odwiedzić, bo jak wiadomo mozna szybko uszkodzić multitronica i przy okazji zrobie porządek z przednimi wycieraczkami ponieważ dzis mi sie zatarły i nie działają. Wczesniej natomiast działało ale nie bylo różnicy w działaniu jesli zmieniam kamerki w rożnej pozycji (szybkość działania). Zapewne gdy cos nowego sie pojawi to bede na bierzaco wrzucal fotki. Pozdrawiam Vanzz3! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zakładaj felgi 18 lepiej wypełnia nadkole i komfort nie spada no i lepiej się prezentuję 18 niż 17 cali . Ja kupiłem 18 i trochę żałuję bo teraz wleciało by 19 cali .
Vanzz3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Powiedzcie mi.. mam taka śmieszną dość sytuacje z wycieraczkami. Wczoraj gdy wracałem, wycieraczki chodziły mozolnie... Wiec myślałem, że po prostu trzeba zdemontować i przesmarować wszystkie układy ruchome. Sytuacja zmieniła się do dnia dzisiejszego, gdy jechałem do sklepu. Wycieraczki nabrały tempa, w zależności od "wrzuconego biegu", ale dziwna sytuacja, bo tak jakby wycieraczki punkt 0 (pozycja wyjściowa) układają się w pionie, a nie w poziomie. Co to może być?
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Jeżeli masz czujnik na szybie to w zależności od obfitości opadów wycieraczki chodzą raz wolniej raz szybciej .
akjam Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Widać, że nie ma czujnika. Sprawdź mechanizm bo niestety czasem lubi się zatrzeć i trzeba to zobaczyć i poprawić przed tym jak silniczek się spali.
Vanzz3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Tylko zastanawia mnie fakt, ze wycieraczki w tym momencie maja pozycje wyjściowa w płaszczyźnie pionowej. Od pierwszej chwili zauważyć mozna bylo to ze wycieraczki o wiele szybciej "chodzą" Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie rozumiem jak uruchamiasz samochód to wycieraczki są w jakiej pozycji pion czy normalnie poziom ?
Vanzz3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 W pionie sa. Gdy włączam wycieraczki na tryb czasowy. Powracają do poziomu a potem zatrzymują sie w pionie. Zaznaczam, ze teraz prędkość tych wycieraczek jest chyba normalna. W kazdym badz razie o wiele sprawniej sie poruszają niz wczoraj- nie ma co porównywać nawet Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Moze jak je demontowałeś to zle założyłeś je z powrotem moze trzeba przestawić na frezie . Tak Ci się dzieje po ponownym montażu ?
Vanzz3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie nie. Auto mam kilka dni. Zauwazylem od poczatku ze tempo tych wycieraczek napewno nie jest normalne- ruszały sie jak mucha w smole. Wczoraj gdy wracalem wycieraczki zaczęły jeszcze wolniej dzialac, a w efekcie juz zostawały w pozycji pionowej (pomyslalem ze sa cięgno zatarte i nie maja sily zejsc do poziomu) wiec unosilem sie z mechanikiem na poniedziałek dopiero. Dzisiaj gdy jechalem do sklepu wycieraczki zdecydowanie nabrały tempa, ale dalej sa w położeniu pionowym. Tak jakby ich właściwa pozycja byla w pionie. Nic nie rozbieralem i nie kombinowalem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Musisz zdemontować je i zobaczyć ten cały mechanizm bo tak ciężko coś napisać .
shakal Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Mechanizm jest na tyle zmęczony ze silniczek nie daje rady pociągnąć ich do pozycji wyjściowej i się wyłącza. Nie męcz więcej silniczka bo go spalisz i dojdą dodatkowe koszty. Jak masz czas to rozbierz mechanizm i doprowadz go do stanu jak z fabryki
Vanzz3 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Tylko właśnie zastanawia mnie fakt taki iż wycieraczki mają siłę się poruszyć z powrotem do poziomu, a potem do pionu i stają. Zaznaczam, że tempo wycieraczek wróciło do normy.
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie ma co rozmyślać tylko rozkręcić i wszystko sprawdzić .
Rekomendowane odpowiedzi