Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wąż podcisnienia ADR 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Posiadam reduktor tomaseto Alaska i chciałem sie dowiedziec gdzie w ADR sie wpina waz podcisnienia idacy własnie do tego reduktora ?

Opublikowano

Z przepustnicy idzie przewód podciśnienia do listwy paliwowej, przetnij go w miejscu możliwie bliskim przepustnicy wstaw trójnik i podepnij. Jak coś mogę Ci pstryknąć fotkę jak ja mam to zrobione.

Opublikowano

Dokładnie tak jak napisał kolega prezesik18 :)

Opublikowano
  • Autor

A u mnie wywiercili dziure za przepustnica wkrecili koncowke i tam jest ten waz zalozony :/ czyli nie musieli nic wiercic na to wychodzi ?

Wysłane z mojego Nokia_X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

można podłączyć na trójniku ale bezpośrednie podłączenie jest stabilniejsze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Ja u siebie wąż podciśnienia mam podłączony pod kolektor ssący. Najlepsze jest to, że auto ciężko mi odpala na zimnym silniku, ale jak wąż zsunę to niema żadnych problemów. I tak jest tylko jak jeżdżę na gazie. Na bęzynie wszystko jest ok. Co może być przyczyną?

Opublikowano
  • Autor

Ile instalacja ma ? Prawdopodobnie puszcza gaz podcisnieniem do kolektora przez niesprawny parownik i dlatego samochod ciezko pali po dłuzszym postoju bo poprostu go zalewa gazem. W parowniku jest jakas membrana odpowiedzialna za to i wymienialna, albo nowy parownik zakładać.

Opublikowano

9 lat. Może i trzeba wymienić reduktor. O tym nie pomyślałem :eusathink:

Edytowane przez piotrzaba5

Opublikowano
  • Autor

Badz go regenerować, jest jakis zestaw naprawczy do tego, bo głownie chodzi o membrane sie w nim znajdujaca. Trzeba rady dobrego gazownika jak koszt wymiany nie bedzie duzo wyzszy od regeneracji to nie ma sie nad czym zastanawiac tylko inwestowac w nowy ;) Samemu idzie go zregenerowac jest duzo o tym w internecie wystarczy poszukac.

Edytowane przez rhinbac

Opublikowano

Znalazłem swój papier od instalacji gazowej i według papieru mam BRC GENIUS SEQENT. Sprawdzałem na allegro i tych typów jest od ciula. Gdzie mam popatrzeć jaki mam dokładnie typ?