oooprzemekooo Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 U mnie świece wykręciły się bez żadnego problemu baaa jeszcze były oryginalne audi a przebieg 230 000 fakt na puściłem je dzień wcześniej wd40 ale raczej i bez tego by poszły bo były posmarowane smarem do wysokich temperatur. Jeśli się boisz to próbuj kluczem dynamometrycznym jeśli nie idą na puść je naftą i znowu prubuj aaa i co najważniejsze rozgrzać silnik tak do pierwszej kreski ja tak rozgrzałem
razor37 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wymieniłem te swiece juz , ale tylko 4 szt 2 niedało rady odkrecic noi auto odzyło problem z falowaniem obrotów ustąpił nietelepie juz silnikiem noi niekopci juz tak , ale te dwie musze wykręcic zalalłem nafta zobaczymy czy pusci a jak nie to trudno bedzie trza smigac tak..
tomek29 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Witam mam pytanie. Odpiołem kable od jednej świecy z każdej strony silnika,po załączeniu zapłonu pokazywało 11v.Następnie cęgami chciałem sprawdzićpobór prądu i tu kapeć bo zobaczyłem 0.Proszę o pomoc.Dodam żę po odpaleniu kopci i trzęsie przez chwilę apóźniej już jest ok.Napięcie niby jest ale prądu nie pobieraja bo sprawdziłem cęgami o co chodzi?,oczywiście swieczki nowe.Morze przekaźnik albo bezpiecznik tylko gdzie są? Witam mam pytanie. Odpiołem kable od jednej świecy z każdej strony silnika,po załączeniu zapłonu pokazywało 11v.Następnie cęgami chciałem sprawdzićpobór prądu i tu kapeć bo zobaczyłem 0.Proszę o pomoc.Dodam żę po odpaleniu kopci i trzęsie przez chwilę apóźniej już jest ok.Napięcie niby jest ale prądu nie pobieraja bo sprawdziłem cęgami o co chodzi?,oczywiście swieczki nowe.Morze przekaźnik albo bezpiecznik tylko gdzie są? Edytowane 1 Stycznia 2015 przez tomek29
Rekomendowane odpowiedzi