Prendki Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 witam.mam problem chuba ze skrzunią lub sprzegłem labo jedno i drugie. obiawy sa takie że na biegu jałowym stuka coś w skrzyni po wciśnięciu sprzegła jakby ustaje. czy to wina łożyska czy dwumas czy może coś innego. dzięki z góry za podpowiedzi!
kokoswojtek Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 ja mam to samo... jak odpale silnik to sa stuki a jak wcisne sprzeglo to ustaje... i tez nie wiem co to jest(1.9 tdi BRD 5-biegow manual) Nawet nie podałeś jaki silnik pisze po lewej stronie Model:A4 B7 Nadwozie:Avant Rocznik:2006 Silnik:1.9 TDI Kod silnika:BRB Napęd:FWD Skrzynia:Manual Paliwo:ON
olesa4 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam, u mnie to samo w 2.0 TDI 143km, przebieg 187tys. Stuki na biegu jałowym, po wciśnięciu sprzegła, nawet lekkie wciśnięcie, stuki ustają. W Audi oznjamiono mi że albo docisk, albo dwumasa, albo i do tego sprzęgło, nic więcej nie mogą powiedzieć bez rozbierania skrzyni/sprzęgła.
kokoswojtek Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam, u mnie to samo w 2.0 TDI 143km, przebieg 187tys. Stuki na biegu jałowym, po wciśnięciu sprzegła, nawet lekkie wciśnięcie, stuki ustają. W Audi oznjamiono mi że albo docisk, albo dwumasa, albo i do tego sprzęgło, nic więcej nie mogą powiedzieć bez rozbierania skrzyni/sprzęgła. a mozna na tym jezdzic?? czy trzeba to szybko zrobic??
Rabbi Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 wygląda na to że koło dwumasowe kończy żywot
ciapek96 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam. Mam problem w moim 2.0 tdi BMN. po uruchomieniu samochodu gdy puszczam pedał sprzęgła to słychać chrobotanie z okoloc skrzyni biegów. Problem ten wystepuje tylko gdy pedał sprzegła jest wciśniety do połowy. Jeden mechanik mówi że to łożysko oporowe a drugi że dwumas. Wiecie co to?
sssV Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Wiecie co to? A my to wrozbicie macieje? Trzeba zrzucic skrzynie i zobaczyc.
ciapek96 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Dzieki wielkie. Twoja odpowiedź mi tak pomogła że mogłeś jej wogóle nie pisać xd
Rekomendowane odpowiedzi