Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rant nad tylnią szybą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, doradźcie proszę co z tym zrobić? Poprzedni właściciel za bardzo inteligencją nie błysną? Z tego co zauważyłem odchodzi ta listewka nad tylną szybą i dlatego tak zaklejone. Da się ją kupić nową?

10735770_852794411428156_293471932_n.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak jest z górną listewką ,ale boczne można wymienić. Ja swojego czasu wymieniałem boczne i z przodu i z tyłu.

Opublikowano

Właśnie wiem o tych bocznych. Ciekawi mnie tylko po jakiego grzyba ktoś to tak zmaścił...

Opublikowano

W środku tej listewki jest stalowa listwa . Jak guma pęknie to woda dostająca się do środka powoduje że cała listwa puchnie. Ktoś zamiast w porę wymienić nie zrobił tego , po czym wykonał pseudo zabezpieczenie przed wodą .

Opublikowano

To co tu robić w takim układzie?

Opublikowano

Trzeba wyciąć szybę i założyć nową listwę bez metalowego wkładu, szklarze mają takie rzeczy na stanie.

Opublikowano

A boczne szukaj na szrocie. Jak będziesz miał taką możliwość to kup na tył i przód.

Opublikowano

Bez wycinania szyby się nie obejdzie?

Opublikowano

mam podobnie, ale pierwsze słyszę, żeby tam były jakies listewki, przymierzam się do zmiany czolowej,, ma dolne rogi pękniete... tam są jakieś listewki do szyb?

szklarz to zrobi czy trzeba kompletować akcesoria, przepraszam troszkę się wciąłem temat :hi:

Opublikowano

W pionowych listewkach jest stalowa listwa.

Opublikowano (edytowane)

Te listwy tylko na szrocie? Nowej nie uświadczy?

Edytowane przez largovinch
Opublikowano

No raczej .Ja kiedyś szukałem i o nowych można zapomnieć. Trafiły się wszystkie cztery ze szrotu w super stanie.