Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dymienie 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki kolego, piwko stawiam :)

Jutro objade moje 90tysieczne miasteczko. Jak nie znajdę to allegro zostanie

Opublikowano
  • Autor

Nie ma za co :) Informuj nas czy coś ta " operacja " da.

Opublikowano

Kupiłem filterek- numer katalogowy bardzo się przydał, włożyłem i tylko czekać na efekty

Oczywiście od czwórnika do dolotu zalane olejem... jak oczyścił mi mechanik dolot 500 km temu to pięknie się rozpedzał i równo ciągnął

Opublikowano
  • Autor

Tą miedzianą rurkę też zastosowałeś?

Opublikowano

Nie, rurki nie wkładałem. Sitko wchodzi tak ciasno że nie ma opcji żeby przecisnęło się przez ten wężyk harmonijkowy

Opublikowano
  • Autor

Ok :) To życzę powodzenia, miejmy nadzieję, że to coś da!

Opublikowano

Pierwsze co dziś na mieście zaobserwowałem to duży spadek przyśpieszenia. Widać przedmuchy silnika działały jak turbina :D Proponował bym zaślepienie wyjścia z trójnika do dolotu i połączenie dolotu z gruszką. Jaką odmę mają inne silniki? Może szło by coś zapożyczyć od innego modelu? Nie chciałbym łączyć myśli technicznych z Ingolstadt z Castoramą typu węże ogrodowe :D ale w tą strone trzeba by iść. W podobnym wątku ktoś właśnie tak zrobił i zero ubytków! Jak coś mi wpadnie w oko, napiszę i liczę na to samo. Pozdrawiam Alteków

Edytowane przez xsebo1

Opublikowano
  • Autor

A jak z pobieraniem oleju? U mnie w mieście nie znalazłem tego filterka i czekam jak u Ciebie zadziała.

Opublikowano

Dzis pod domem zapaliła mi się kontrolka oleju, zrobilem ok 250km ale na pewno fis kłamie. Teraz mniej dymi i po zgaszeniu silnika nie leci dymek z wydechu co oznacza mniej oleju w silniku

Opublikowano
  • Autor

Czyli filterek coś jednak dał?

Opublikowano

Stan oleju troszkę ponizej środka skali więc szału nie ma

Opublikowano
  • Autor

@xsebo1 I jak z olejem?

Opublikowano

Dalej łyka, trzeba by moda odmy zrobić

Zrobiłem 330 km, na miarce 1/3 oleju

Opublikowano

U mnie też dymi ale zużycie oleju to malutkie.Od wymiany do wymiany(15 tyś) doleje 2-3 litry.Zależy jak jeżdżę ;p Latem tego nie widać,teraz jak jest zimno to na postoju widać i jak ostro depnę,wiec to pewnie para wodna.Wariator tyrkocze przy odpalaniu z 2-3 sekundy i później silniczek cyka cichutko.Na razie nie mam hajsiwa żeby się bawić z wariatorem.Teraz muszę jeszcze sprawdzić przepływkę i gruchę bo coś dziwnie czasem przyspiesza.No i żadnych błędów nie mam :)Ogólnie półtora roku już go mam,zrobione już prawie 50tysi z czego większość na LPG i jestem zadowolony ;p Choć kusi mnie A6 C6 albo BMW E60 w benie(i też w gaz ;p ),ale to fundusze na razie nie pozwalają :D

wariator można naprawić na allegro gość ogłasza swoją usługę wysyłasz mu swój uwalony on wysyła tobie dobry cały koszt to 400 zł +wysyka
Opublikowano

Wiem wiem.Jak będzie na to hajsiwo to na pewno się za to wezmę ;p

Opublikowano
  • Autor

@xsebo1 Jak tam z poborem? Wymieniles ten olej na Motula 6100? Bo ja sie chyba skusze, choc nie wiem czy cos da.

Opublikowano

Jeszcze nie wymieniłem, zatankowalem do pełna paliwa i oleju z filterkiem w odmie. Poziom oleju bliski minimum, ok 0,5 cm od konca a paliwa na 200 km. Rozrzad mam do wymiany, komplet zakupiony od mariusza z forum 575 zl- polecam. Jak wymienie to płukanke liqui moly, olej motul i się zobaczy. Czekam aż kolega mechanik będzie miał wolne ręce, bo inni robią na odpier...

Opublikowano
  • Autor

Ja rozrzad juz wymieniony pol roku temu.

Opublikowano

Jak u Cb z olejem? Tak jak u mnie? Dolewka na bak paliwa?

U mnie juz czas, wymieniany był w 2007 100 tyś km w aso