Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.6 ADP 1996r] czy takie tylne lampy będa pasowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu nosze się z zamiarem wymiany tylnich lamp. Ostatnio na allegro wpadły mi w oko właśnie takie oto lampy:

http://moto.allegro.pl/item442011773_lampy_tylne_audi_a4_b5_95_01_black_clear_od_fk.html

Pytanie moje jest następujące:

-jak uważacie będa pasowac do czarnego koloru nadwozia mojej Audi,

-czy w związku z ich zakupem czekają mnie jakieś przeróbki przy wtyczkach, ewentualnie inne przeróbki

Bardzo prosze o wyrażenie swojej opinii. Nadmieniam że jeżdze audi A4 1.6 z 1996 roku i posiadam najzwyklejsze światła tylnie, z kwadratowym wstecznym. Pozdrawiam

Opublikowano

Do czarnego auta będa pasować :good:

O ile pamiętam to takie lampy sa P&P :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego Raggaman za zainteresowanie. Pozdro. Czekam na dalsze opinie.

Opublikowano

..że tak sie zapytam .. LEDów nie chcesz ? :naughty::mysli:

Opublikowano

Też się nad takimi zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku że do granatowego koloru będą lepsze red white clear. Natomiast do czarnego podejdą elegancko :naughty: Jakbym miał blacka to bym pewnie takie kupił :tongue4: Co do tego P&P pisze w opisie że są do roczników 95-01, a jak wiemy od 99 miejscami są zamienione kierunki z wstecznym. Także albo bedą P&P, albo podmienisz dwa kabelki w kostce. Ale to nie stanowi problemu i zajmuje kilka minut :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za rade. Chyba się na nie skusze :>

Opublikowano

Ja też rozwazałem te lampy ale jednak wybrałem inną opcję :)

Co nie mówię ze są złe.

Ważne byś był zadowolony :wink4:

Opublikowano

Ladne :good:

Opublikowano

w czarnym aucie mogą ciekawie wyglądać, co do przekładki to podejrzewam że bez większego problemu p&p (raczej bez zmieniania pinów) rozłożenie swiateł jest takie jak w lampach z I liftu, po II lifcie lampy miały odwrotnie kierunek z wstecznym i tam jest potrzeba podmianki w kostce.

powodzenia jak się zdecydujesz zapodaj fotki - ocenimy :naughty: pozdrawiam

Opublikowano

Z tym P&P różnie bywa. Ja kupiłem Red White Clear i też pisało 95-01. Okazało się że są przystosowane do aut poliftowych i musiałem przełożyć kabelek. Ale tu może być inaczej. W każdym razie nawet jak trzeba przełożyć to nie ma problemu :wink4: Zapodaj fotki jak kupisz i założysz, obaczymy efekt :naughty:

Opublikowano

fajne lampki ja bym sam sobie zrobił ledy a mianowicie można kupić moduły led takie kwadratowe wiąże się to troche z rozpiłowaniem klosza od tyłu ale efekt można osiągnąć jak w a6 nowej :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie panowie za jakże cenne Wasze zdanie. Światła już kupione. Teraz czekam na przesyłke. Jak będe je miał to będą też i fotki. Pozdrawiam.

Opublikowano

w takim razie gratki czekamy na foto :naughty:

Opublikowano

fajne lampki ja bym sam sobie zrobił ledy a mianowicie można kupić moduły led takie kwadratowe wiąże się to troche z rozpiłowaniem klosza od tyłu ale efekt można osiągnąć jak w a6 nowej :naughty:

kolego masz moze gdzies linka do tego modułu ??

Opublikowano
  • Autor

Witaj. Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem ale jeśli chodzi ci o link strony z ofertą tych o to lamp to prosze bardzo:

http://moto.allegro.pl/item442011773_lampy_tylne_audi_a4_b5_95_01_black_clear_od_fk.html

http://moto.allegro.pl/item444572508_lampy_audi_a4_black_ciemne_dymione_chrom_clar_cz_b.html

Ja znalazłem tylko te na allegro tylko cena jest troche rozbieżna. Przed kupnem zapytaj sprzedającego czy one są razem z wkładami. Te droższe pewnie tak.

Pozdrawiam[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2008, 20:10_________________________________________________A sorki już wiem co i jak :kox:

Opublikowano

Koledze !Tommy raczej chodziło o moduł led o którym pisał audia41.6 Sam jestem ciekawy o co chodzi z tym modułem, bo jeszcze czegoś takiego nie widziałem na allegro. Także jak możesz audia41.6 to wyjaśnij :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Jasna sprawa. Źle zrozumialem jego posta. A tak poza tym też jestem zainteresowany tym modułem. Może dowiemy się czegoś więcej od kolegi.

Opublikowano

Dibo dokładnie chodzi o ten moduł o którym pisał audia41.6. i zobaczyć czy by to jakoś dało się spasować czy nie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie swiatła juz sa na samochodzie. Muszę powiedzieć że jak dla mnie to bomba. Jak będe miał chwile to zrobie kilka fotek i wstawie. Obaczycie i ocenicie. Pozdro[br]Dopisany: 08 Październik 2008, 22:47_________________________________________________Pragnę dodać że bez podmiany kabelków (wsteczny z kierunkami) sie nie obeszło ale łatwa to sprawa : Strona prawa podmieniamy kabel oznaczony nr 4 z kablem o nr 6, strona lewa podmieniamy kabel oznaczony nr 3 z kablem o nr 1.

Później cieszymy sie pięknie swiecącymi lampami. A warto też zwrócic uwagę na montaż samych lamp żeby później nie było niespodzianek podczas deszczowej pogody. troche sylikonu może się przydac. pozdrawiam

Opublikowano

zapodawaj foto :good: