szop44 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Jest jakiś tutorial może na forum ? Nie miałem w oryginale ani wzmacniacza ani subwoofera, teraz zakupiłem i chciałbym to samodzielnie zamontować ale najpierw chętnie poczytał bym coś na forum jednak nie udało mi się takiego tematu namierzyć... Gdzie poprowadzić kable, co z czym połączyć, jakieś fotki jak jest głośniczek przymocowany, jak i gdzie wzmacniacz umocować itp. Powiedzmy że jestem laikiem w tych sprawach nie zakładam całego audio BOSE ponieważ poprzedni właściciel pozostawił część swojej instalacji, przednie drzwi są oklejone matą, wsadzone są jakieś power bassy, dość spore głośniki i całkiem spoko to gra ale wymontował wzmacniacz i pokaźną skrzynkę z bagażnika. Uznałem że mi ori bose wystarczy żeby tam wsadzić ale potrzebuję jakiejś instrukcji
Grzes A4 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Musisz zmienić cała wiązkę bo bose jest 2 Ohm owe i nie zagra co to za dobrze. Wiec wiązka plus zestaw bose i tyle
Gość harry19-19 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 a jaki wzmak masz w kolorze ??
habcio19 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) czarny wiem bo ode mnie:) Edytowane 23 Listopada 2014 przez habcio19
Gość harry19-19 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 rozumiem , pomógłbym a nawet bym miał gotową ściągę tylko zamontować ale no jest ale sprzedałem swoje audi i nie wiem co i który kabelek idzie ;/
szop44 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 ale kable mam obok ori (nie zostały wyjęte) leci druga wiązka takich lepszych kabli została takie jak w tym złotym oplocie:niestety wiązka z bagażnika została raczej zdemontowana więc i tak muszę coś swojego poprowadzić mam taki mix z kablami że zastanawiam się czy nie wydrzeć wszystkiego i nie położyć sobie na nowo ale tak mi się strasznie nie chce rozbierać tapicerki i wydzierać wszystkich kabli że narazie zostało w takim stanie jak zastałem. Chce tylko dołożyć wzmak i suba tylko potrzebuję informacji jak to podpiąć żeby było dobrze bo jestem w tym temacie kompletnym laikiem instalacje audio w samochodach które miałem ograniczały się do wymiany głośników albo radia
wrclaguna Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 wystarczy wpisac w szukajce BOSE---> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/59353-zmiana-wzmacniacza-na-system-bose/?p=871878#entry871878
szop44 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) dziękuję Grzesiu wszystko jest elegancko rozrysowane i tego było mi trzeba brakuje mi tylko jednej informacji (albo niedoczytałem, jest obrazek ale nie jest on jednoznaczny) gdzie siedzi wzmacniacz w sedanie ? zapewne zadaje trywialne pytania i gdy dostanę już wzmacniacz do ręki to będę wiedział od razu gdzie jest jego miejsce ale póki go nie mam to chce się dowiedzieć ile tylko mogę Edytowane 24 Listopada 2014 przez szop44
Slawek Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Tu widać wzmacniacz w sedanie: Pod prawym boczkiem bagażnika
Rekomendowane odpowiedzi