Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czy moge przesadzić duże thuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trafiły mi sie bardzo blisko i bardzo tanio thuje smaragd o wysokości ok 2,5 metra.

czy możliwe jest przesadzić tak duże thuje żeby dalej rosły normalnie??

Opublikowano

Pewnie ze możliwe . kumpel kupił tuje 3m, 8 sztuk i normalnie sie przyjeły . najważniejsze jest to aby miały wode

Opublikowano

Ważne aby nie uszkodzić korzeni podczas wykopywania.

Opublikowano

pewnie że mozesz i większe ludzie przesadzaja ale raczej nie masz do tego sprzetu..

trzeba zdecydowanie bardzo uważnie podkopać by nie zniszczyć korzeni.. a co za tym idzie sporym łukiem i masa drzewka z ziemią będzie raczej konkretna...

no a potem to już dbania a dbania sama woda jak grunt słaby nie wystarczy... no i kiedy chcesz to robić.. teraz w grudniu ??

Edytowane przez amaradaar

Opublikowano
  • Autor

rzeczywiscie troche pózno na to w tym roku...

Opublikowano

Ja u siebie przesadzałem wiele krzewów , również dorodne tuje, nie powiem, odchorowały to przesadzanie ale się przyjęły i ładnie sobie rosną w nowym miejscu. Kopałem ok 70 cm od krzewu i z całą bryłą wkopywałem w nowym miejscu.

Opublikowano

Miałem z tym troche do czynienia i thuja to takie drzewa które nie jest wymagajace i praktycznie posiada 100% zdolność do przyjęc sam kopałem thuje które miały 2.5 metra szpadlem chodzi tylko o to by miały spójna bryłę smiało można kopać takie thjue tylko potem trzeba je wiazać w siatke włóknianą i najlepiej metalowa zeby z korzeni nie sypałą sie ziemia taka thuje wsadzamy do dołka do którego wlewamy wczesniej duża ilość wody i udeptujemy mocno i nie ma bata ze nie bedzie rosła. Wiosna to najlepszy czas do przyjęć, tak późna pora jak teraz troche nie bardzo ale mozna okryć jej korzenie zeby spokojnie przeczekała zime a na wiosne dawkować dobrze wode i bedzie pieknie rosła i cieszyła oczy.

Opublikowano
  • Autor

odpuszczam temat bo za pózno i za duzo z tym problemu...