Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BAU] Bejbi Qiu - 2.5 TDI Quattro 180km Avant, dolphin grey/swing+beige

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witajcie :hi:
Obiektem westchnien w tym temacie (glownie moich) bedzie
Audi A4 B6 2.5 TDI 180 KM
rok produkcji 2004
Nazwalem ja Bejbi Qiu, bo czemu nie :)
Model: A4 B6 (8E) Avant
Silnik: 2.5 TDI BAU 180 KM
Naped: Quattro
Skrzynia: Triptronic
Zawias: 1BA
Przebieg: 167500 (168800)
Kolor: Dolphin Grey LX7Z wnetrze LE (light beige / dark beige - light beige / light beige / light beige)
Wyposazenie:
- Szyby 4x elektryczne
- Pelny FIS
- Lusterka elektryczne, podgrzewane, regulowane i skladane.
- fotele elektryczne z regulacja odc. ledzwiowego
- pamiec foteli
- autoalarm + czujnik ruchu
- Audi Sound System 10 glosnikow + woofer
- Radio Concert II
- klimatronic auto , 2 strefowy
- domykanie szyb z pilota
- 4x airbag i airbag kurtynowy
- podlokietnik przod
- podlokietnik tyl z pokrowcem na deske
- kanapa skladana
- ori alufelgi ''16 z oponami Nexen Winguard Sport 205/55/R16 93Y XL (wzmocniona i do 300km/h :banan:)
- kierownica sportowa 3 ramienna swing skorzana
- ori welurowe dywaniki w kolore bezowym
- antyfreeze do -25st
- wzmacniane zderzaki
- szyba przednia z ochrona przeciwsloneczna
- wszystkie szyby z izolacja cieplna
- bez powiadomienia o zapietych pasach :banan:

Moje plany na przyszlosc:

Wycieraczko valeo

Skorzane pokrowce (nie krzyczec, musze miec na wyjazdy na deske, nie chce plam co chwile ogarniac)

VAG interfejs

Mycie srodka holder pod telefon

Mycie + ochrona lakieru

A potem:

Lepsze, wieksze, hamucle

Podswietlenie wnetrza LED

Bixenon lampy/ew. xenon

przetwornice x2

zarnik x2

Przedni zderzak pod xenony

spryskiwacze do xenonu x2

zaslepki do spryskiwaczy x2

uklad samopoziomowania z forum

MCE wersja E lub F

Modul bluetooth do concert2

mikrofon do bluetootha

Bose tuba + wzmacniacz

Tempomat

Dywaniki gumowe Audi

przod+tyl Bose zestaw + wzmac

kolorowy FIS

Zakodowanie licznika

Siatka bagaznika

Przyklejenie podsufitki

Webasto

Lusterko wsteczne fotochrom

Slowem wstepu:
Moja Bejbi nie jest bogata w dodatki, za to silnik, zawieszenie, i inne podzespoly zdaja sie byc w dobrej kondycji. Przebieg zweryfikowany na ile sie dalo.
Wymienilem filtry i olej, Castrol 5w40, bedzie do wymiany na LM + specyfiki LM za 2-3tys km, w zaleznosci od tego jak duzo bede jezdzil tej zimy.
Od ponad miesiaca czerpie przyjemnosc z obcowania z Audi, szczegolnie czuje roznice w prowadzeniu sie quattro.
Spalanie calkiem znosne, na trasach od 7 do 8.5 ale to z predkosciami 160-200. Srednie po 1000km na FISie jest aktualnie 9.7,
50/50 trasa/miasto , z tym ze miasto mam 12/100 jak nic, krotkie odcinki, gorzysty teren. Ogolnie jestem bardzo zadowolony :banan:
Poki co kilka fotek zostawie, z pierwszej sesji po zakupie.
----
Zdjecia
Pierwszy parking w nowym domu.
BQi0Y0E.jpg

Szybki prysznic i mozna cykac dalej

owQRq8D.jpg

NIi4X1L.jpg

hk7vEou.jpg

Gyzk1t2.jpg

Czysty zadek :naughty:

ppMiwq8.jpg

Jasne bezowe wnetrze z kolorem swing.

C9v0Duz.jpg

dZ6onzi.jpg

I bonusik

Znaczki z przedniego grilla w formie artystycznej :hi:

FRdP3BR.jpg

tTfv6wR.jpg

--------------

Czego sie mozesz spodziewac w tym watku? Pewnie czestych wpadek :kox:
Od momentu kupna, wykonalem 2 prace przy aucie z wlasnej incjatywy. Zmienilem zarowki w swiatlach mijania (brat to robil ja stalem, ale kibicowalem) i uzupelnilem popielniczke z tylu wkladem zakupionym na forum, ktorej brakowalo od nowosci.
Podczas tych czynnosci:
* zlamalem koncowke miernika poziomu oleju, ta plastikowa. Lekcja 1 - nie pomagac bratu gdy nie prosi.
* po 45 minutach i paru powtorzen ze strony brata milosnika hondy "I dlatego nie lubie Vagow" gdy nie mogl sie dostac dalej do zarowki ktora sie zaklinowala (spiekly sie 2 kabelki nachodzace i nie mogl wyjac) operacja wymiany lewej zarowki (pasazer) zakonczona sukcesem.
Brat poszedl zakuzyc, ja przeszukalem forum. Druga zarowka wymieiona w 5 minut, bez wulgaryzmow. Sukces :banan:
* Urwalem zaczepke od czujnika zderzeniowego, przy chlodnicy, gdy chcialem pomoc bratu przy zalozeniu dolotu powietrza. Lekcja 2 - przypomniec sobie Lekcje 1. Na szczescie wtyczka siedzi, i nie wypada. Podobno jak wypadnie, to mi FIS pokaze, wiec tutaj poki co bez ofiar, ale rany postrzalowe sa.
Zaczepka wpadla pod silnik na pokrywe oslaniajaca go od dolu. Mialem chwile strachu, myslalem ze moze gdzies wpasc do silnika czy cos. Brat mnie uspokoil - silnik jest szczelny, dobrze wiedziec. Aczkolwiek nie podoba mi sie ze jakas mala pierdolka gdzies tam moze lezec/byc pod silnikiem czy jakas inna istotna czescia. Pewnie panikuje i dawno wypadla. Oby. Przekichane nic nie wiedziec, nawet nie wiem czy mam sie denerwowac czy nie :banan:
* Przyszla paczuszka a w niej tylny wklad do popielniczki, ktorego fabrycznie brakowalo. Otworzylem koperte z popiolka. Wysypaly sie 2 elementy, sprezynka i wklad do tyklnej popielniczki. Cholera...no nic probuje bez instrukcji, Pierwsza proba naciagniecia sprezynki - Trzask, odpadl fragment plastiku blokujacy/chroniacy sprenzynke przed spadnieciem jak juz jest zalozona. Nie poddalem sie, 5 min pozniej popielniczka byla na miejscu. 1 samodzielny mod za mna! I dziala takie male cus a tak cieszy :)

Pozdrawiam, i dzieki za odwiedziny :hi:

Edytowane przez ilear
Opublikowano (edytowane)

nosz w morde, godzine ponad edytowalem posta byly fotki wszystko i bum , nie ma. Nic nie usuwalem przeciez :(

edit:

Dodalem pare fotek i krotkie info.

Edytowane przez ilear
Opublikowano

Boczne szyby podgrzewane - masz na myśli tylne.boczne? To jest dodatkowa antena do radia a nie podgrzewanie.

Bezawaryjnosci;-).

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

jak na 2,5 tdi to masz tu bieda aż piszczy w środku :decayed:

Opublikowano (edytowane)

@C4_Kawon

Hmm bylem pewny ze w liscie rozkodowanej z vin byla taka pozycja. Te druciki w szybie nie wygladaja jak antenki :D raczej jak przewody rozprowadzajace cieplo, do tego sa na obu szybach. Ale upewnie sie jeszcze, bo moze sie mi cos pomieszalo :)

@jozek

Zgadza sie niestety. Brak xenonow, navi (a auto z 2004 :/), mam rozkodowana liste VIN i tam tez zbyt duzo nie ma, ale sa za to takie pozycje jak "Hot country" :D ktora nie mam pojecia co wnosi do auta :lol:

Wogole chcialem PB teraz brac, ale trafila sie ta okazja. Szczerze mowiac to skusil mnie stan tego auta, napawde zadbane, nigdy nie palone (brakowalo nawet seryjnie wkladu tylknego popielniczki).

Zaplacilem glownie za stan, licznik i rocznik :) Wiem ze w tej cenie co dalem mialbym duzo bardziej wypasiona wersje z neta...tylko od nieznanych handlarzy. Komfort mam, o dziwo wcale nie czuje potrzeby

posiadania skor (te fotele bardzo fajne sa, a kolorystyka mi bardzo odpowiada). Nie porownuje ich do recaro of kors, ale na mojej liscie todo wymiana foteli jest dalekoo na koncu :)

Na pewno poki co rezygnuje z lepszych felg, obnizania etc. Mieszkam w gorach i zawieszenie BA jest tu idealne. No chyba ze sie jakas okazja z felami 18 trafila by...ale nie ma co gdybac :)

Edytowane przez ilear
Opublikowano

Powodzenia z modami :wink: samodzielne modzenie nie jest takie trudne jak już zrobisz kilka rzeczy :P

Opublikowano (edytowane)

Dzieki, oby oby :)

Sprawdzilem te "podgrzewane szyby", mam wszystkie z heat-insulating glass (izolujace cieplo jak rozumiem). Jesli to faktycznie antena na tych tylnych to wyglada interesujaco , jest na obu i przypomina szlaczek :)

Chyba dodam tez do planow zamontowanie chipa. Mniejsze spalanie zawsze w cenie :) Jaka cena byla by akceptowalna za taka usluge? 500zl to powiedzmy duzo czy znosnie?

Edytowane przez ilear