Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

No response from controller ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem sobie radio RNS-E wcześniej siedziało RNS-D.

Miałem słaby kabel który wywalał komunikat "too many comunications errors to continue" jak sie laczylem z Radiem lub Nawigacja.

Zmieniłem kabel, mam VCDS i wchodzac w te opcje mam taki komunikat "No Response From Controller" o co chodzi z tym? Chce radio sobie zakodowac.

Opublikowano

Brak łączności ze sterownikiem radia.

Opublikowano
  • Autor

radio gra, ale trzeba wlaczyc przyciskiem nie tak jak wczesniej przy przekreceniu kluczykem, raczej podpielem dobrze. Sprawdze jeszczze ale powinno byc ok. Jak bedzie ok to co nic z tego z tym radiem ?

Opublikowano

Może być też za lichy kabel, ale najpierw sprawdź czy CAN masz podpięty, masz info na FIS z navi ?, ewentualnie możesz jeszcze spróbować połączyć się VAG COM 409

Opublikowano
  • Autor

nie mam infa na fis z nawi, druga sprawa mialem kabel inny zakupilem drugi chinol jakis na vcds i tez nic zobacze jeszcze z tym 409 zaraz dam znac.

Kabel mam taki VAG 12.12, HEX+CAN Dual K & CAN <-> USB Interface for VCDS, patrzyłem 409 i tez d*pa blada, nie ma żadnego połączenia z resztą się łączy. Na fisie nie mam żadnych informacji.

Opublikowano

a linie "K" masz podłączoną do RNS?, w ogóle to użyłeś gotowej przejściówki czy sam wszystko drutowałeś ?

Opublikowano
  • Autor

siemka ponownie, sprawdzałem tak jak mówiłeś i kable wychodza z tej przejsciowki te co opisales, tylko pytanie czy tak samo sie zgrywaja ze stara w tyka od radia ? Nie mam pojecia co jest grane ;/ Nie mam podswietlenia na radiu, nic na fisie zero sterowania kierownico ;/

Opublikowano

No więc jeżeli w przejściówce jest CAN to zobacz czy odpowiednie przewody są w instalacji samochodu ale z tego co opisujesz - brak info na fisie, brak podświetlania i włączania po stacyjce sugerowało by na brak komunikacji CAN

Opublikowano

Brak wyłączenia po kulczyku , podświetlenia , komunikatów na fis to wina can ale diagnostyka powinna działać bez problemu.

Opublikowano

Brak wyłączenia po kulczyku , podświetlenia , komunikatów na fis to wina can ale diagnostyka powinna działać bez problemu.

W sumie to dobrze gadasz bo przecież vag 409 nie ma can a łączy sie z RNS-E, więc do sprawdzenia jest jeszcze linia K,

Wracając do CAN to przewody w oryginalnej instalacji powinny być, natomiast jeżeli wcześniej było RNS-D to na linii CAN po drodze powinien być tuner TMC i to on prawdopodobnie powoduje brak komunikacji CAN.

Opublikowano
  • Autor

CHodzi wam o to wtyke w radiu ktora jest wolna? Tam akurat mam miejsce ale tez pewnie jakas przejsciowka powinna byc bo nie pasuje.

Przewody CAN w orginalnej instalacji są bo sprawdzałem. Jak wspominam brak podswietlenia, fis-u i zeby odpalic radio to z przycisku.

Opublikowano

kolego dwa przewody splecione razem idące z radia do licznika. Can H do Can H i Can L do Can L odpowiednie kodowanie nic więcej

Opublikowano
  • Autor

ja to już zielony jestem. To co teraz zrobić tak na chłopski rozum?

RNS-D byla podlaczana ta wtyka co w radiu jest, a w tym mi nie pasuje zeby podlaczyc.

Opublikowano

Tuner TMC nie powinien być gdzieś w bagażniku? W avancie był chyba po lewej stronie, a w sedanie?

Opublikowano
  • Autor

Bede mial czas to zobacze, ale najprawdopodobnie sprzedam je bo juz mnie wkur....;/ zielony w tym temacie jestem;/