Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lusterka a4 b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i nie wielkim wkładem zwiekszysz wyposażenie auta

Opublikowano
  • Autor

mozesz dokładniej opisać co i jak u siebie musisz zrobić ?

Opublikowano

1. Musisz się zaopatrzyć w podgrzewane wkłady lusterek

2. Rozbierasz boczek kierowcy.

3. Wyciągasz stary wkład lusterka (opuszczasz lusterka na sam dół, chwytasz za wkład i ciągniesz do siebie, wychodzi bez problemu).

4. Jeżeli masz 2 wolne kabelki które już były w lusterku to możesz je wykorzystać (u mnie 2 czarne), jeżeli nie to ciągniesz nowe, mogą być 0.75mm2.

5. Rozbierasz lewy plastikowy panel u kierowcy (tu gdzie jest uchwyt od otwierania maski) 2 śruby krzyżakowe, twoim oczom ukaże się dużo kabli i kostek)

6. Masę bierzesz z brązowych kabelków które przykręcone są do karoserii nakrętkami. (na końcu kabelka który będzie szedł do lusterka zamontuj oczko lutownicze, odkręć jedną nakrętkę, nałóż oczko z zamocowanym kabelkiem i skręć).

7. Masę już masz, teraz drugi kabelek który będzie szedł do lusterka wpinasz w biały przewód który daje prąd po włączeniu grzania tylnej szyby w jednej z kostek (foto mogę dopiero wstawić jutro o jaką kostkę chodzi) a jak nie to możesz sprawdzić w taki sposób, weź jakąś żarówkę (np. 5w ) jej ( - ) podłącz do masy samochodu a ( + ) po kolei podpinasz w białe przewody ( dużo ich nie ma) musi być włączony zapłon i grzanie tylnej szyby, jak żarówka się zaświeci to będzie ten kabelek (jak masz miernik to będzie prościej). Wpiąć możesz tak, że usuwasz kawałek izolacji z białego przewodu, i skręcasz do niego nowy kabelek następnie izolując miejsce łączenia (Ja wymyślę coś bardziej oryginalnego. Spróbuję wypiąć kostkę a z niej pin od białego przewodu, z pinu rozgiąć konektor (żeński) i przypiąć 2 nowe przewody od lewego i prawego lusterka, pin wpiąć na miejsce i wpiąć kostkę :D)

8. Teraz wystarczy podłączyć wkład lusterka pod kable które podłączyłeś do masy i białego przewodu i wszystko poskładać.

9. To samo z drugim lusterkiem.

No i nie wielkim wkładem zwiekszysz wyposażenie auta

Dokładnie, i tak do full opcji :D

Edytowane przez Cie5la

Opublikowano

dokładnie jak kolega napisał prościej już tego opisać

pewnie do full wersji i ile to sprawia jeszcze frajdy i własnego zadowolenia z wykonanej przez samego siebie pracy

Opublikowano

dokładnie jak kolega napisał prościej już tego opisać

pewnie do full wersji i ile to sprawia jeszcze frajdy i własnego zadowolenia z wykonanej przez samego siebie pracy

Dobrze gada, polać mu :drinks:

Ja uwielbiam grzebać przy samochodzie, wygrać tylko w totka i siedzieć w garażu całe dnie :D

W wakacje u kolegi montowałem centralny zamek z pilotem i alarmem w Astrze I gdzie seryjnie nie było. Cieszył się jak murzyn blaszką :D

Edytowane przez Cie5la

Opublikowano
  • Autor

no nie musiałes kolego az tak sie rozpisywać bo mi chodziło tylko który kabelek idzie do grzania tylnej szyby, żeby nie szukać tego i nie tracić cennego czasu :decayed:

no niestety do full opcji moze byc ciezko, bo niedawno wyrezałem sobie el. szyby ale tylko przód, teraz do tej nstalacji zrobic tył elektryczny moze byc ciezko, klimatroniku tez nie mam i raczje nie wyrezam go bo to jest juz bardzo trudne gdy nie mam go w ogóle :kwasny: no ale upały przezyłem niejeden raz i trasy w upały tak samo wiec daje rade :D

tak byłem zdeterminowany kupnem 1.8T do tego była 20Km ode mnie ze poswieciłem sie i zrezygnowałem juz z takeigo czegos jak el szyby i klima. pewnie po dłuzszym oczekiwaniu na auto moze gdzies by była, bo jak były to 350km ode mnie

Opublikowano

Ja gdybym upatrzył dobrą bazę (a mam w planie za rok 1.8T lub 2.4 z quattro :D) to też nie przejmował bym się wyposażeniem itp.,wszystko da się zrobić :)
Jak rezałeś przednie szyby to trzeba było kupić od razu wszystko pod 4 szyby :D
Gdybyś mieszkał trochę bliżej to z miłą chęcią bym pomógł.
Z tą klimą też nie było by większego problemu :D

Opublikowano
  • Autor

a no własnie, a tutaj koło mnie ciezko znaleźc kogos kto z checia pomoze i nie wywali Ci ceny za to :decayed:

no mogłem bo na forum chciał jeden 250zł za 4el szyby

a na przód zapłaciłem 140z przesyłka

moze gdybym miał fundusz to i bym wział 4 a z racji tej ze nie za badzo musiałem osgraniczyc sie do 2, ale tak z drugiej strony mysląc tyłu ja nie odsuwam, nie mam potrzeby, niech pasazer sie meczy :D

mnie troche boli to w tym aucie ze własnie nie jest Quattro, to juz jednak było by fajniej

a4 b5 2.4 Q? a wychodziły w ogóle w b5 2.4? nie spotkałem sie

a gdzies wyczytałem na forum ze koledzy odradzaja 2.4 ale nie wiem dlaczego i jak juz to 2.6 lub 2.8

Opublikowano

No są 2.4 np. http://otomoto.pl/audi-a4-po-lifcie-2-4-v6-C33241696.html

ale więcej zabawy chyba jest z 1.8T, kolega ma i powiem, że zbiera się zaje****e :D

Quattro też można ''dorezać'' ^.^

Edytowane przez Cie5la

Opublikowano
  • Autor

haha widze ze u Ciebie mozna wszystko dorezać :D

2.4 165KM? k**wa a przeciez 2.6 v6 ma 150km i chyba 170

a kolega ma seryjna moc? 150KM?

ciekawe jakie sa koszta dołozenia Quattro :D

Opublikowano

Tak, seryjne 150KM (na forum jako pogromca15)

Nie wiem dokładnie ale tak z grubsza myślę, że na pewno potrzebna jest skrzynia do wersji quattro, wał, zwrotnice, bak paliwa, dyferencjał i inne pierdoły trzeba poczytać, ale prędzej kupie 1.8T w quattro :D

Edit: No i chyba się doreza :>

http://olx.pl/oferta/audi-a6-c5-a4-b6-quattro-1-9-2-5-tdi-skrzynia-biegow-wal-dyfer-manual-CID5-ID84pL3.html

Edytowane przez Cie5la

Opublikowano
  • Autor

to są koszta w które nie trzeba sie pchać, wolałbym tą sprzedać i kupić Q ale z drugiej strony nie teraz bo troszke cwojego czasu włozyłem, moze nie az mega duzo ale jednak serce by bolało :D

Opublikowano

No z pewnością :D

Opublikowano

Mam pytanko,lewe lusterko mam grzane ale którędy puścić kabelek pod prawe lusterko w którym nie ma grzania?

Opublikowano

Rozbierasz prawy boczek (pasażera) i plastikowy panel dolny z prawej strony, podginasz wykładzinę podłogową i ciągniesz przewody do:

1. Przewodów od lewego lusterka

2. Tak jak wyżej napisałem do masy i białego kabelka kostki pod lewym plastikowym panelem u kierowcy.

Opublikowano

Rozbierasz prawy boczek (pasażera) i plastikowy panel dolny z prawej strony, podginasz wykładzinę podłogową i ciągniesz przewody do:

1. Przewodów od lewego lusterka

2. Tak jak wyżej napisałem do masy i białego kabelka kostki pod lewym plastikowym panelem u kierowcy.

Dzięki za info, najdłużej pewnie przy wykładzinie schodzi :)

Opublikowano

nie bo tam tylko lekko sobie podegniesz tą wykładzine i ko wsuniesz i wystarczy jak byś chciał robic 4 el. szyby na ori instalacji no to wtedy z wyjeciem wykładziny jest roboty ale tak jak puścić tylko dwa kabelki to tak jak kolega wyżej napisał w zupełności wystarczy

Opublikowano

Dokładnie. Podginasz tylko tam gdzie trzyma nogi pasażer i kierowca, wsuwasz przewody i po kłopocie :)
Żeby nie latały luźno to możesz je do podłogi izolacją w kilku miejscach przyłapać.
Lub ewentualnie wyciągasz schowek i puszczasz pod deską rozdzielczą.

Edytowane przez Cie5la