Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolka świec żarowych - zasada działania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam AFN,a i takie o to zegary: LINK. Nie przypominam sobie bym widział na oczy kontrolkę świec żarowych. Kiedy powinna się palić? W ktorym miejscu? Czy po przekręceniu kluczyka zawsze kontrolnie się powinna zapalać?

Opublikowano

Podłącz vaga i zobacz czy jest błąd o jej braku. Powinień być. Ja mam to samo i błąd jest :)

Opublikowano
  • Autor

A może jakaś odpowiedź na jedno z trzech pytań? Vaga aktualnie nie mam bo kupilem "lepsiejszy" nie chinski na ORYGINALNYCH UKLADACH ( ło matko boska!) i przy chinczyku wymiękł, bo nie działa wcale.

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano

Kontrolka świec żarowych zapala się w czasie jak się one grzeją. Teraz jak jest temp -5 to z parę sekund powinna się palić.

Wysłane z terenu

Po przekręceniu zawsze się zapala na około pół sekundy, przynajmniej w polifcie ;)

Wysłane z terenu

Opublikowano
  • Autor

Czy jak wszystkie świece żarowe są przepalone to się nie zapali? ^^'

Opublikowano

Nawet jak są świece przepalone to się zapali

A miejsce kontrolki masz na filmiku, szukałem zdjęcia ale na szybko nic nie znalazłem

Wyjmij zegary i sprawdź czy masz tam w ogóle żarówkę wsadzoną, ta od świec żarowych nie będzie zasilana z płytki licznika tylko będą do niej szły przewody, może po prostu Ci gdzieś wypadła :)

Opublikowano
  • Autor

Kurde faktycznie coś mi się plątało tam jak wsadzałem żarówkę hamulca i ABSu! I nie umiałem wykminić z czego to jest! Dzięki wielkie! Od razu pytanie czy jak wypnę zegary (co w sumie ostatnio mi się nie udało, ale teraz wiem jak) to czy nie popieprzy mi się nic w komputerze?

Ogarnąłem. Fatalnie jest to rozwiązane z tą kontrolką, ja w jej miejsce - bo miałem kilka zapasowych - wkręciłem nową żarówkę ^^' . Zastanawia mnie to czy przypadkiem nie grzeją mi się te świece za krótko(o ile grzeją ^^'), bo kontrolka gaśnie szybciej od immo...

Opublikowano

A dobrze odpala, czy musisz długo kręcić?

Wysłane z terenu

Opublikowano
  • Autor

Jak było -3 czy cos kolo tego to zauwazalnie dluzej (wtedy nie mialem kontrolki moglem odpalac zanim swiece zarowe powiedzialy "działaj"), ale i tak jakies 5 sekund max, a jak tylko wskoczylo na + to pali "od strzała" odkąd podładowałem akumulator.

EDIT. Dodatkowo do ogarnięcia tematu kontrolki zachęciło mnie to, że przepaliła się żarówka podświetlenia zegarów z prawej strony u dołu - hasło kuzyna "A tu to się nie pali, bo tyle nie jedzie?" BEZCENNE :D. Ciekawe było to, że podmieniłem żarówki i od razu się przepaliła ta nowa, dopiero kolejna zadziałała :?