numen1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam, Jak zdemontować oparcie tylnej kanapy w sedanie? Posiadam do wymiany tylną kanapę z avanta, jest możliwość zamontowania czy trzeba przerabiać i w jaki sposób?
Robero321 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) pasuje bez kombinacji o demontazu jest sporo na forum poszukaj Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Robero321 2
numen1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tak każdy mówi ze pasuje, ale nikt nie napisał jak to wykonać. Oczywiście szukałem i pytałem,
Robero321 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Pomiędzy siedzeniami jak je połozysz masz plastikową osłonę pod nią jest śruba zdaje się na torxa odkręcasz ją zdejmujesz blaszkę którą jest ta srubą przykrecona i to tyle demontażu. Po zwolnieniu tej śruby masz już uwolnione fotele możesz je wyjąć Chyba ze pytasz o siedzisko z tym trzeba siłowo poderwać do góry jest na "zatrzaskach" które lubia pekać przy demontażu. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Robero321
numen1 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2014 Próbowałem dziś zdemontować. I nie wygląda to tak jak opisujesz. Po wyjęciu siedziska kanapy, nie widać żadnych plastikowych blaszek. Jedynie z lewej i prawej strony oparcia są takie otwory gdzie można za pomocą śrubokręta podnieść całą kanapę o jakiś 0.5 cm, i nadal nic nie widać żadnych śrub do odkręcenia. Może ktoś podesłać rysunek z ETKI?
Robero321 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 ŹLE zrozumiałeś napisałem że jak położysz siedzenia czyli opacia i pomiędzy nimi jest ta osłonka pod nią śruba a pod nią osłona metalowa trzymająca siedzenia. TAK JEST jeśli chodzi o oparcia bo o to chyba pytałeś . Kanapy znaczy siedziska chyba nie położysz bo się nie da co nie ? TO nie jest filozofia wierz mi
Andrzej07 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ale kolega chyba ma nie rozkładana tylna kanapę Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Robero321 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jak ma nie rozkładaną to może zapomnieć o prostej zmianie oparcia. Wtedy diax do łapy i porządne cięcie i dużo więcej kombinacji W sumie to mógłbyś określić jaką masz oparcie czy składane czy nie. Zaoszczędziło by to sporo niejasności
numen1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Hm... NIe mam składanego oparcia, a w sedanie jest wersja ze składanym oparciem?
Andrzej07 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Hm... NIe mam składanego oparcia, a w sedanie jest wersja ze składanym oparciem?Tak jest oparcie kanapy aby zdemontować musisz wyciągnąć zagłówki i wtedy te @rurki" w które wchodzą zagłówki i chyba są 2-3 śrubki na dole kanapy;) ja w b6 tak demontowałem a w b7 nie mogę wyciągnąć tych plastikowych rurek w które wchodzą zagłówki Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Robero321 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 To jak masz nie składane to tak jak wyżej masz ścianę grodziową która trzeba wyciąć bez cięcia się nie obejdzie. Jak dobrze poszukasz to jest wątek o tym na forum łącznie ze zdjęciami. Ktoś już to przerabiał jakiś czas temu się to wałkowało na forum...
numen1 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 To jak masz nie składane to tak jak wyżej masz ścianę grodziową która trzeba wyciąć bez cięcia się nie obejdzie. Jak dobrze poszukasz to jest wątek o tym na forum łącznie ze zdjęciami. Ktoś już to przerabiał jakiś czas temu się to wałkowało na forum... Przeszukałem forum i nie znalazłem :-/ może ktoś pomóc? Zakupiłem jakiś czas temu komplet pół skór z b8 avant. Fotele przednie pasują bez problemu. Kanapa tylna też pasuje. Tylko to oparcie :-/. Czyli trzeba będzie wywalać całą ścianę grodziową od bagażnika? W niczym to nie przeszkadza? Dodatkowa zaleta to składanie oparć i więcej przestrzeni ładunkowej.?
Robero321 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Trochę słabo szukasz Pierwsze zadane pytanie do szukajki i masz wątek http://a4-klub.pl/index.php?/topic/231863-spis-czesci-i-montaz-oparcia-tylnej-kanapy-nieskladanej-na-skladana-by-mikaszi/?hl=%2Bprzer%F3bka+%2Boparcia+%2Bkanapy Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Robero321
Rekomendowane odpowiedzi