wladi Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Gili piękne wozidło przyjedź się pochwalić
GILI Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Bo prawdziwy x drive zaczal sie od x3 niestety , poerwsze x5 przed liftem to z kaluzą ma problem , ty i tak masz dobrze bo masz polift a i masa robi swoje Polift,ma podobno pierwsz x drive,ale nie chodziło mi o napędy,bo wszystko działa płynnie,tylko o niezgrabność, szerokość,długość,ciężar auta. Jak by miał stały napęd z blokadą jak stary Touareg,pewnie było by lepiej,ale i tak na śliskiej,zaśnieżonej drodze jedzie się super Gili piękne wozidło przyjedź się pochwalić Dzieki. postaram się niedługo. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez GILI
Wojtek_GDA Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 piekne auto, mega nie wygodna tylna kanapa, miliona km !! 218 fajnie jedzie, potrafi rozpedzić tą kupe blachy do 200km na h i spalić przy tym 13 litrów:D [tak pokazywała ta wsazówka na zegarach]
GILI Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 Obecnie Buma stoi na mrozie,bo garaż w domu zbyt niski,sterownik padnięty,że nawet nie zapala się kontrolka,a pali na dotyk tylko lekko przykopci. W połowie stycznia odstawiam na tydzień do mechanika.
dziadek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Obecnie Buma stoi na mrozie,bo garaż w domu zbyt niski,sterownik padnięty,że nawet nie zapala się kontrolka,a pali na dotyk tylko lekko przykopci. W połowie stycznia odstawiam na tydzień do mechanika. niech wyjmie ten sterownik i wyśle do regeneracji http://www.roger.nysa.pl/ Ja wysłałem i po dwóch dniach miałem sprawny.
GILI Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tak z nim ustaliłem,świece zostawię,bo są w porządku,ale jest co robić. Zgasło ostatnio webasto i zacięły się drzwi,z tyłu,zawieszenie, klocki,olej z filtrem w skrzyni i silniku...klapy...pewnie coś jeszcze dojdzie
dziadek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tak z nim ustaliłem,świece zostawię,bo są w porządku,ale jest co robić. Zgasło ostatnio webasto i zacięły się drzwi,z tyłu,zawieszenie, klocki,olej z filtrem w skrzyni i silniku...klapy...pewnie coś jeszcze dojdzie a gdzie robisz? ogarnia koleś interfejs? na wiosnę będę musiał olej w skrzyni wymienić również a sam się boję że nie wleję odpowiedniej ilości. Tam trzeba mieć odpowiednia temp silnika czy skrzyni i dolewać...
GILI Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tak z nim ustaliłem,świece zostawię,bo są w porządku,ale jest co robić. Zgasło ostatnio webasto i zacięły się drzwi,z tyłu,zawieszenie, klocki,olej z filtrem w skrzyni i silniku...klapy...pewnie coś jeszcze dojdzie a gdzie robisz? ogarnia koleś interfejs? na wiosnę będę musiał olej w skrzyni wymienić również a sam się boję że nie wleję odpowiedniej ilości. Tam trzeba mieć odpowiednia temp silnika czy skrzyni i dolewać... http://complex-autoserwis.pl/ Naprawiają głównie BMW.
wypsiu Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Gili gratki Gili sterownikiem się nie przejmuj,jemu też padł i lekko puści kopciucha.... https://www.facebook.com/video.php?v=10153009568011796
GILI Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) :grin: przód mu się nie załącza Ostatnio BeeMWu połknęło troszkę pieniążków. Dostało nowe płyny,oleje i filtry...Naprawiony u Rogera sterownik(dzięki dziadek),wszystko co było do wymiany w zawieszeniu,oczywiście Lema..,dwie nowe klamki,działa webasto i jak na razie nowe klocki na cały lepszy zestaw trzeba chwilę poczekać. W tym aucie ceny elementów zawieszenia są wysokie,pewnie dlatego sporo Xsów,ma je w bardzo złym stanie,po zatem koszty eksploatacji nie są dużo wyższe jak w "zwykłej osobówce". Filtr w skrzyni jest wymienialny więc z uszczelką wychodzi ok. 150zł oryginał(w nowszym modelu jest z miską ok.750zł),po zatem oleje i filtry podobnie jak w e60.. Pali przy normalnej jeździe ok.8l co moim zdaniem jest rewelacją. Silnik bez pokrywy.. Nagłośnienie w aucie zostało wymienione we Wrześni na kompletne MDS,zlecił to poprzedni właściciel. Gra to bardzo dobrze,przy wymianie klamek okazało się,ze dziwi są dodatkowo wygłuszone,a wszystko zmontowane bardzo profesjonalnie mam tylko dylemat jak zrobić porządek w bagażniku,bo czuć trochę golfem3 Edytowane 14 Lutego 2015 przez GILI
dziadek Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Git, ty a klapki w kolektorze? Zweryfikowany chociaz ich stan ? U mnie jedna wyleciała jak ja dotknąłem palcem. Dodatkowo Z rzeczy wartych rozważenia to egr z e60 bo widzę ze twój silnik tez jest bez klapy gaszącej , daje to to ze silnik gaśnie delikatnie jak benzyna , bo teraz sie pewnie zatrzymuje mało kulturalnie ...ja taki zabieg zrobiłem i nie żałuje ...jakbyś chciał pisz to dam ci kontakt do typa co takie rzeczy ogrania - dostajesz, montujesz ( podłączasz) i śmiga
Rekomendowane odpowiedzi