Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lampy sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam a4 b8 z 2011r lampy LED i z tego co wyczytałem to można się obejść z wymianą lamp z US na EU? Czy może ktoś mi poradzić co powinienem zrobić?

Po przeczytaniu wszystkiego wydaje mi się, że powinienem wymienić żarówkę od kierunków na pomarańczową, kodowanie, adaptację i to wszystko???

Bo niektórzy piszą, że jeszcze jakiś kabelek do kierunków lub też zmienić jakieś wtyczki? Czy może ktoś mi podpowiedzieć?

Opublikowano

Czemu sam tego nie sprawdzisz?

Opublikowano

już sprawdziłem :)

Opublikowano

Będę w domu to zwrócę na to uwagę i potwierdzę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety w http://naviservice.com.pl/pl/i/Kontakt/15chcą 600zl za samo przekodowanie

W kanale 198 jest błąd. Powinno być 5156 zamiast 5126

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniłem ostatnio swoje dotychczasowe lampy tylne ze zwykłych żarówkowych na LED.

Moduł komfortu mam 8k0 907 064 M.

Korzystałem z opisu kolegi arek776 i wszystko jako tako zadziałało, trochę powalczyłem z przeciwmgielnymi światłami zamieniłem kilka pinów i zaczęło wszystko hulać. Kodowanie też weszło. Mam tylko jeden problem. Nie świeci stop w lewym ani prawym błotniku część D:

05_lampy_LED.jpg

Mam prośbę aby ktoś mi podpowiedział, gdzie pin odpowiedzialny za ten stop powinien być podłączony w module komfortu. Zakładam, że jest to pin 2 we wtyczce lampy czarno-niebieski w lewej a w prawej nie pamiętam.

Jeśli nikt nie wie to czy można to zmostkować ze stopem w klapie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Czy potrzebne są jakieś przeróbki przy zmianie tylnych lamp z przedliftowych zwykłych na poliftowe neon (AVANT) ?
Moduł elektryki to: 8K0907064CN

Opublikowano

Na pewno trzeba doprowadzić kable kierunkowskazów w klapę.

Opublikowano

jest killka rzeczy które potrzebujesz, prócz oczywiście lamp to kostki, gumowe gumki, piny oraz przewody

i trochę chęci :)

Opublikowano

I kodowanie ?

Opublikowano

dokładnie, lampy z tego co wiem nie tak łatwo dostać....

Opublikowano

Lampy już są, chęci też... a co dalej ?

Opublikowano

Wszyscy piszą jak to wygląda w Avancie :) ja potrzebuje do sedana przedlift - lampy już w drodze :) dokładnie to chodzi mi o to czy trzeba przepinać jakieś piny, jeżeli tak to co i jak, co do kodowania to znalazłem coś :

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/299207-lampy-sedan-led-tyl-usa/

co prawda z USA na UE ale powinno się wszystko zgadzać :)

Opublikowano

pietasz pozmieniałeś kodowanie i wszystko działa ? ja czekam na lampy i też zabieram się za robotę, tylko będę wymieniał żarówkowe na LED.

jak wygląda sprawa z przeciwmgielnymi z tyłu ? bo dużo czytałem, że po kodowaniu nie świecą i że trzeba serwis odwiedzić ? coś pisali o jakimś kodzie online itd

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

pietasz pozmieniałeś kodowanie i wszystko działa ? ja czekam na lampy i też zabieram się za robotę, tylko będę wymieniał żarówkowe na LED.

jak wygląda sprawa z przeciwmgielnymi z tyłu ? bo dużo czytałem, że po kodowaniu nie świecą i że trzeba serwis odwiedzić ? coś pisali o jakimś kodzie online itd

u mnie wszystko działa poprawnie

Opublikowano

pietasz mam sprawę do Ciebie, mógłbyś mi wysłać fotki z kablami z wtyczek lamp ? chodzi mi o to jaki kolor kabla do którego pinu w lampie.

Opublikowano

pietasz mam sprawę do Ciebie, mógłbyś mi wysłać fotki z kablami z wtyczek lamp ? chodzi mi o to jaki kolor kabla do którego pinu w lampie.

spoko, tylko że auto mam w warsztacie i pewnie odbiorę w następnym tyg

Opublikowano

OK to czekam :) na foteczki :) dzięki