Jump to content
IGNORED

nie zapala sie swiatlo po otwarciu drzwi


Igor_s4
 Share

Recommended Posts

Witam.Taki problem nie zapala sie swiatlo w calym aucie po otwarciu drzwi kierowcy i nie widzi tez ze auto jest otwarte i po chwili sie zamyka.Po otwarciu innych drzwi np. Pasazera swiatlo normalnie sie zapala.Gdzie szukac przyczyny? Zamek?

Link to comment
Share on other sites

Pewnie mikrostyki w zamku drzwi coś szwankują.

Link to comment
Share on other sites

To juz cos musialo pasc na amen bo po otwarciu drzwi kierowcy od dluzszego czasu swiatlo sie nie zapala.

Link to comment
Share on other sites

Być może tak, chociaż u mnie problem tkwił w plastikowej dźwigience mikrostyku. Musiałem metodą prób i błędów podginać ją ( raz światło nie zapalało się a raz nie gasło) aż w końcu trafiłem i od dwóch lat mam spokój. Według mnie powinieneś wyjąć zamek i popróbować poruszać dźwigienką . Jak jest napięcie na niej a efektów niema to chyba musisz szukać innego.

Link to comment
Share on other sites

Problem jest w tym mikrostyku. Nie zapala światła, nie widzi otwartych drzwi ,a więc alarm nie zostaje ,,przerwany,, i się od nowa uzbraja. Jak ogarniesz ten styk to wszystko powinno wrócić do normy.

Link to comment
Share on other sites

To czyli musze wyjac caly zamek? I w tym styku szukac problemu?

Edited by Igor_s4
Link to comment
Share on other sites

Ja tak zrobiłem, od czegoś trzeba zacząć.

Link to comment
Share on other sites

Witam też mam ten problem. Po otwarciu dzwi kierowcy nie zapalaja sie lampki i po jakims czasie blokuja sie dzwi i załacza sie alarm. Jak mozecie podesłac jakies foto tych styków jak one wygladaja to tez sie wezme za naprawe. Z góry dzieki

Link to comment
Share on other sites

Pozwolę się podpiąć pod temat. U mnie w A4 przy otwarciu drzwi swiatło zaczyna migać, zapala sie na ok 2-3 sekundy potem zgaśnie na taki sam czas i tak na okrągło. Gdzie szukać problemu ?

Link to comment
Share on other sites

Koledzy. Wszyscy zacznijcie od tego samego. Rozebrać boczek drzwi, wyczyścić zamek oraz mikrostyk w zamku. To powinno pomóc.

Link to comment
Share on other sites

Koledzy. Wszyscy zacznijcie od tego samego. Rozebrać boczek drzwi, wyczyścić zamek oraz mikrostyk w zamku. To powinno pomóc.

A jeśli gaśnie bez problemu? To chyba mikrostyk jest ok. Czy źle myślę?

Link to comment
Share on other sites

Powtórz jeszcze raz- "A jeśli gaśnie bez problemu" ?? Daj więcej danych.

Link to comment
Share on other sites

Prawdopodobnie problemy z lutami mikrostyku lub zabrudzony.

Link to comment
Share on other sites

Więc jest tak. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, światło zapala się tak jak być powinno. Po zamknięciu centralnego gaśnie tak jak powinno. A przy otwieraniu, nie zależnie których drzwi, nie zapala się światło


Prawdopodobnie problemy z lutami mikrostyku lub zabrudzony.

jutro rozbiorę i zobaczę

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...