vdm Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Witam, Pojawił się ostatnio problem z układem chłodzenia w moim BFB. wymieniłem czujnik G62 (na zimnym pokazywał 90 stopni) wymieniłem termostat. Ogrzewanie na początku jest, ale po pewnym czasie zaczyna lecieć zimne powietrze. Jak dodaje gazu to ciepło znowu wraca, a po chwili znika, i tak się to powtarza. Węże od układu chłodzenia nie są nadmiernie spuchnięte. Układ odpowietrzony (chyba odpowiednio) Co może być nie tak? Czy pompa wody jest na wykończeniu? Czy może czujnik jest uszkodzony i nie steruje odpowiednio termostatem? Pozdrawiam
Homiczek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 obstawiałbym pompę. bo termostaty są czysto mechaniczne. możesz sprawdzić działanie czujników vagiem
vdm Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Kolego w BFB termostat jest elektryczny (koszt 350 zł) sterowany właśnie czujnikiem g62 Panowie, zamienie na stary czujnik (który pokazywał, że płyn ma zawsze 90 stopni) i zobaczę czy będzie ok. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez vdm
GOLI Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 A odpowietrzyłes nagrzewnicę? Czasem sama nie chce puścić i trzeba jej pomóc
vdm Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2014 Panowie założyłem wężyk przezroczysty prowadzący do nagrzewnicy i zobaczyłem jak ładnie gazuje się układ mam film jak coś Szybka decyzja i głowica zdjętabędzie planowanie, szlifowanie gniazd zaworowych, zaworów i składamy Przebieg 290tyś w tym 100tyś na gazie Moc podniesiona ~190KM Witam, audi uzdrowiona Głowica zfrezowana, szlifowane zawory i gniazda zaworowe, nowe uszczelniacze zaworowe, nowe prowadnice zaworowe, simeringi wałków, nowy napinacz lancucha bo stary się rozlecial, nowy łańcuch.Chodzi jak zegarek, pozdrawiam
vega Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Witam Mam praktycznie identyczne objawy. Na niskich obrotach nie grzeje w środku, przy odkręceniu korka naczynia wyrównawczego mocno syczy i czasami jaka mocno się przyciśnie to jakby zapłony wypadały (prawdopodobnie zalewa któryś cylinder). VDM jeżeli możesz to napisz ile Cię naprawa kosztowała ( muszę się przygotować ) Pozdrawiam
Dajmon Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Panowie założyłem wężyk przezroczysty prowadzący do nagrzewnicy i zobaczyłem jak ładnie gazuje się układ mam film jak coś Szybka decyzja i głowica zdjęta będzie planowanie, szlifowanie gniazd zaworowych, zaworów i składamy Przebieg 290tyś w tym 100tyś na gazie Moc podniesiona ~190KM Witam, audi uzdrowiona Głowica zfrezowana, szlifowane zawory i gniazda zaworowe, nowe uszczelniacze zaworowe, nowe prowadnice zaworowe, simeringi wałków, nowy napinacz lancucha bo stary się rozlecial, nowy łańcuch. Chodzi jak zegarek, pozdrawiam zapodaj film, z ciekawości bym ja i pewni pozostali oglądnęli
Rekomendowane odpowiedzi